До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів на Тижні високої моди в Парижі

Який вигляд має от-кутюр напередодні нового десятиліття? Відповідаємо на це запитання розбором головних тенденцій колекцій сезону осінь-зима 2019/2020.

Тільки з-під голки

<b>Как с иголочки</b>

Реклама

Високоякісне пошиття, точений крій і стриманість форм – головні герої кутюрних колекцій цього сезону. Шоу Alexandre Vauthier, Fendi і Armani Privé відкрили ідеальні костюми у стилі Le Smoking, так стало зрозуміло, які образи домінуватимуть на подіумах. Також чимало інтерпретацій смокінга представили Jean Paul Gaultier, Givenchy і Chanel.

Шекспірівська героїня

<b>Шекспировская героиня</b>

Зірками сезону стали об'ємні сукні, джерелом натхнення для створення яких, мабуть, була шекспірівська Офелія. Колір і романтика – ключові коди для П'єрпаоло Піччолі в цій колекції Valentino. У Ralph & Russo, Givenchy, Guo Pei і Fendi в достатку представили пишні спідниці, капюшони і широкі рукави. У такому вбранні можна і справді відчути, як весь світ перетворюється на сцену.

У світі тварин

<b>В мире животных</b>

Актуальні ось уже кілька сезонів анімалістичні принти щільно зайняли нову – кутюрну – нішу. Ткані, тиснені чи вишиті, в колекціях сезону осінь-зима 2019/2020 вони присутні усіх видів і відтінків.

Грецький епос

<b>Греческий эпос</b>

Легке плісирування і драпірування, що нагадує аналогічний елемент вбрання давніх греків, найчастіше цього сезону використовували для оголення шкіри і створення легких образів. Дизайнери всіляко перетворювали метри шовку в вбрання нехитрих форм. А Доменіко Дольче і Стефано Габбана представили колекцію, присвячену міфології, і продемонстрували одяг, щедро усипаний принтами, що звертаються до античної культури. А моделі в білих сукнях взагалі нагадували богинь, що тільки-но зійшли з Олімпу.

З розправленими крилами

<b>Расправив крылья</b>

Навіяні чи то модою 1980-х, чи то образами ангелів, – плечі і рукави вбрань у багатьох колекціях отримали драматичний вигляд. Fendi звернулися до об'ємних форм, Azzaro і Givenchy – до білого кольору і пір'я, колекцію Zuhair Murad прикрасили кейпи і струмливі накидки, а Марія Грація К'юрі представила образ чорного ангела, "опушку" якого створила з темної шкіри і переливчастого пір'я. Найбільше вразила краса геометричних крил Iris Van Herpen.

М'який дотик

<b>Мягкое прикосновение</b>

Дизайнери бачать моду початку нового десятиліття переважно в м'яких, а не різких кольорах. Ніжна пастель багатьох колекцій врівноважує темну палітру Christian Dior, де Марія Грація К'юрі продемонструвала майже повністю чорні образи. Помітною особливістю нового сезону стала і плавність форм, яка остаточно витіснила гострі геометричні силуети.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.