До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як подорожувати без нічого: особистий досвід Аліси Ілієвої

Чи можливо подорожувати без планів наперед щодо маршруту, без готівкових коштів, і ще отримувати привілеї у самій подорожі? Про свій досвід розповідає Аліса Ілієва.

Аліса Ілієва

Я дуже часто літаю. Так склалося, що за останній рік приблизна частота моїх польотів – не менше одного разу на місяць. А якщо перерахувати кількість перельотів на рік, то складно зрозуміти, коли я встигаю їх планувати. У сучасному світі модно і цікаво бути не просто мандрівником, а бути smart traveller, який знає, як заощадити головну розкіш життя – час, і як з розумом витратити гроші, і скористатися доступними фішками.

Реклама

Функції і можливості платіжних карт постійно розширюються, що впливає не тільки на бажання все оплатити карткою і не возити з собою гроші, але і на переваги, які отримуєш від безготівкового способу життя. Серед них я, як завзятий мандрівник, знайшла класні пропозиції для подорожей, якими поспішаю поділитися.

Аліса Ілієва

Нещодавно я перейшла на використання картки Platinum Mastercard, яка дає безліч бонусів для мандрівників. І тепер в пошуку готелів і перельотів я покладаюся на один з моїх улюблених помічників – консьєрж-сервіс (Mastercard Concierge). Раніше я не використовувала цю можливість, бо вона здавалася мені складною. Насправді ж, тепер я можу економити безліч часу, який зазвичай витрачаю на пошуки перельотів або готелів. Консьєрж для вас може стати свого роду тур-оператором, який підбере варіанти, з яких ви вже самі виберете найбільш доречний. А зараз я розповім вам одну історію, в якій сервіс мене добряче виручив.

Аліса Ілієва

На ці новорічні свята зі мною трапилася несподівана подія – мені відкрили австралійську візу, про яку я практично забула вже, так як очікування було більше двох місяців. Я вже спокійно відпочивала на Балі, як на третій день відпочинку побачила лист на пошті з візою на цілий рік. Звичайно ж, було вирішено летіти. Я не знала про країну зовсім нічого, та й запитати не було в кого. Читала різні форуми і екстрено будувала маршрут. Квитки придбала, як завжди, онлайн. А далі в самій Австралії подолала шлях загалом в 6500 км.

Аліса Ілієва

Австралія – ​​серед моїх улюблених країн, де абсолютно все можна оплатити карткою. Я не знаю досі, який вигляд мають австралійські долари, так як мені не довелося тримати їх в руках. Я все оплачувала карткою: від бронювання готелів, оренди авто і ресторанів до продуктів в супермаркетах, заправок і навіть чайових. З незвичайних і складних історій подорожі було те, що зв'язку, враховуючи навіть наявність місцевої SIM-карти з великим покриттям, на переїздах не було. Складно оцінити за скільки ти реально подолаєш відстань від однієї точки до іншої, коли відстань часом понад 1000 км, а по ночах дорогу перебігають кенгуру.

Аліса Ілієва

Тому моїм помічником часто був консьєрж, якого я просила на виїзді з одного міста знайти мені готель в іншому. І дізнавалася, де ми зупинимося вже тільки при наявності зв'язку. Тут головне задати правильні критерії пошуку: центр міста, наявність супермаркету поруч, вартість і зручності в номері. Це одна з моїх улюблених функцій, яка завжди мене виручає в нових, незвіданих країнах, коли ти без зв'язку, інтернету і робиш фото з кенгуру.

До речі, скажу, що серед функцій картки Mastercard ще одна дуже зручна (особисто для мене) – це Fast Line і бізнес-зали Mastercard в аеропорту Борисполя. Де буквально за 5-10 хвилин можна пройти паспортний контроль і огляд речей, а далі сісти пити каву перед вильотом у лаунжі аеропорту.

Аліса Ілієва

Взагалі з преміальними картками МasterCard відкривається багато можливостей. За невелику плату (залежить від лаунжу) по всьому світу з Lounge Key, ви зможете поснідати / пообідати чи повечеряти, випити доброї кави, келих просекко або вина і попрацювати на відмінному Wi-Fi. Це важливо, бо під час пересадок комфорт – абсолютно необхідна річ. А якщо пересадка нічна, то почекати на зручних диванах з чашкою зеленого чаю – найкраща медитація перед новим злетом і посадкою.

Аліса Ілієва

Також з переваг подорожей з Mastercard я б виділила особливі умови при бронюванні готелів на booking.com і знижки для тих, хто любить подорожі на автомобілі в різних країнах. Якщо ви справжній travelmaster, то ці пільги полегшують життя і дають можливість отримувати максимум задоволення від подорожей. У сучасному ритмі складно встигнути все, але можна спробувати.

Аліса Ілієва

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.