До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Називай мене своїм ім'ям: 5 місць для подорожей з фільму

Цієї осені вийшло довгоочікуване продовження книжки Андре Асімана "Називай мене своїм ім'ям" під назвою "Знайди мене". Вихід продовження став чудовим приводом згадати історію роману Еліо і Олівера, і вирушити слідами їхніх відносин – сонячною Італією.

Локації з книжки "Називай мене своїм ім'ям"

Крема, Ломбардія

Реклама

Режисер Лука Гуаданьїно одного разу назвав Крему "типово італійським місцем без італійської ідейності". У центрі міста розміщена Пьяцца дель Дуомо – площа з колонами, оточена будинками з терасами. Там Еліо і Олівер каталися на велосипедах, а тоді відпочивали в барі перед собором. Велосипеди, стільці та столи зі зйомок все ще на місці. Обов'язково прогуляйтеся алеєю Via XX Settembre, де Еліо зустрівся зі своєю подругою Марсією.

Пьяцца дель Дуомо, Крема

Fontanile Quarantina, Капральба

Відтворити вечір, коли Еліо і Олівер каталися на велосипедах, читали і плавали можна в особливому для Еліо місці – Парку дикої природи Fontanile Quarantina, біля Капральби, в північній частині комуни Пандіно. Саме там Еліо і Олівер вперше поцілувалися.

Озеро Laghetto dei Riflessi

Три милі на північ від Креми в природному заповіднику Palata Menasciutto Nature Reserve є маленьке дике озеро Laghetto dei Riflessi, куди Еліо привіз Марсію вночі, щоб скупатися. Цей момент, до речі, відбувається відразу після культової сцени з танцем під трек Psychedelic Furs "Love My Way".

Бергамо, Ломбардія

Коли літо добігало кінця, Еліо і Олівер потрапили в Бергамо. Повторіть їхню "п'яну" ніч на площі Piazza Padre Reginaldo Giuliani, на якій височіє велична базиліка Санта-Марія-Маджоре.

Водоспад Серіо, Вальбондіоне

Водоспад Серіо, або Cascate del Serio, розміщений за межами Бергамо і є найвищим водоспадом в Італії. Він став найкращим фоном для Еліо і Олівер, коли ті бігли до води.

Локації із "Знайди мене"

У "Знайди мене" сюжет розвивається в Римі і Парижі. Розповідаємо про головні локації Риму.

Кладовище The Cimitero Acattolico

Батько Еліо, Самуїл відвідує вже дорослого сина в Римі, де Еліо працює піаністом. Вони гуляють такими важливими для них вулицями, як Via Vittoria, Via Belsiana, Via del Babuino і Via Margutta. Ще батько з сином проходять біля протестантського кладовища в Тестаччо – тихого зеленого містечка, де упокоїлись Джон Кітс і Персі Біші Шеллі.

Пантеон

Жоден візит до Риму не має залишитися без відвідування Пантеону. Слідуйте за Еліо і Самуїлом: спочатку зайдіть в історичну будівлю ІІ століття, а потім рушайте в знаменитий 14-місцевий ресторан Armando al Pantheon, в якому подають класичні страви італійської кухні, від традиційної особуко до пасти аматрічана. Тоді випийте еспресо (або два) в Caffe Sant' Eustachio в самому серці Piazza Eustachio, ще одному улюбленому місці головних героїв.

Вілла Albani Torlonia

Чудова вілла кардинала Алессандро Альбани, побудована в XVIII столітті архітектором Карло Маркіонні, – сховище однієї з найкращих колекцій стародавніх скульптур у світі. Тут мешкають статуї, бюсти, вази, колони, і, як пише Асіман, "найкрасивіший барельєф, який ви коли-небудь бачили в своєму житті". Візит Самуїла є водночас глибоко романтичним і ностальгічним. Не полінуйтеся відправити запит на екскурсію з істориком мистецтва по Fondazione Torlonia. Вона варта того.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.