До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі одержимі Біллі Айліш

Якщо ви не живете в печері, вам ім'я Біллі Айліш, мабуть, знайоме. Вона – загадкова 18-річна виконавиця, яка бере штурмом поп-світ. Уже не залишилось ток-шоу, плейлиста чи музичного фестивалю, в якому вона б не брала участі. Важко не помітити різку, антипопсову естетику Біллі: її фірмове різнобарвне волосся, ефектний одяг і низка срібних намист одразу впадають у вічі. Але для тих, хто, можливо, дещо відстає від Gen Z, vogue.ua розповідає, хто така Біллі Айліш і чому всі одержимі нею.

Музика

Як і багато її колег-однолітків, Айліш – "родом з Інтернету" (Шона Мендеса виявили в Vine, Джастіна Бібера і Halsey – на YouTube.) Виконавиця народилась у Лос-Анджелесі і навчалася вдома разом зі своїм братом, тому музичну мандрівку розпочала в 13 років, коли завантажила пісню під назвою Ocean Eyes на SoundCloud (тепер лише там її прослухали понад 17 мільйонів разів). Її м'який, шепітливий голос і використання глибоких синтезаторів привернули увагу впливових продюсерів. Врешті-решт вона підписала контракт з Interscope Records і випустила свій повноформатний альбом When We All Fall Asleep, Where Do We Go? в березні 2019 року. Він наповнений безліччю страшних текстів і хітами, серед яких Bury a Friend і Bad Guy.

Реклама
Стиль

Неабияка зовнішність Біллі Айліш грає величезну роль в її кар'єрі. Співачці вдалося впоратися зі стилем "занадто крута, щоб паритися", що популярний серед покоління Z, чим вона безпосередньо звертає на себе увагу. Їй подобаються гучні графічні футболки, супермішкуваті форми і барвисті монограми Louis Vuitton. Один з головних модних прийомів Айліш – комбінування, здається, десятків срібних ланцюжків.

<b>Billy</b>

Поведінка

Своєрідний погляд Айліш на поп-музику вочевидь викликає симпатію у її слухачів; вона, безумовно, найбільша зірка 2019 року. Окрім її чарівності, виділяє її в такому жанрі те, як вона дає волю своїм дивацтвам. Виконавиця не боїться мати страхітливий вигляд або зробити щось дивне. За її словами, вона схиблена на фільмах жахів, які є одним з головних джерел натхнення для її пісень. "Мені завжди подобалося, коли мені боляче і страшно, – сказала вона Billboard. – Мені подобається відчуття страху". І це правда, чого варті тільки обезголовлені голови в мішках у відео Bad Guy або шприци в спині в Bury a Friend.

У будь-якому випадку Айліш доводить, що людям більше не потрібні "ідеальні" поп-зірки. На відміну від публіцистичних, створених з нуля артистів 1990-х, вона демонструє, що виконавці можуть бути дивними, емоційними, хорошими і поганими людьми. Також співачка зізналася, що живе з синдромом Туретта.

У зв'язку з цим усім залишається зробити лише один висновок: Біллі Айліш – ікона нової ери виконавців. Вона, як хороший слешер, за яким неможливо не спостерігати з інтригою, навіть якщо ви іноді заплющуєте очі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.