До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Акторки з "Гри престолів" розповіли, чого очікувати від 8 сезону

Масштабний і амбіційний серіал "Гра престолів" змінив не тільки сучасне телебачення, але і кар'єри акторок, які зіграли головні ролі. Лена Хіді, Мейсі Вільямс, Гвендолін Крісті і Софі Тернер розповіли британському Vogue, що чекати від восьмого сезону.

Зйомка для квітневого номера Vogue UK відбувається у лондонському Дулвічі. Ключові акторки "Гри престолів" зібралися в студії, щоб розповісти Vogue UK про фінальний сезон шоу. У вигаданому світі Вестерос таке могутнє зібрання стало б прелюдією війни. Ці дівчата зіграли чотирьох найсильніших жіночих персонажів у серіалі HBO, який оживив телевізійний ландшафт, змусив говорити про себе у всьому світі, виграв 47 "Еммі" і перетворив ціле покоління британських акторів у зірок категорії "А".

Реклама
Кіт Геррінгтон і Емілія Кларк

"Гра престолів" доводить: щоб фільму або серіалу стати культурним феноменом для цілого покоління, потрібна повна віддача. З першого сезону, що представили 2011 року, кількість глядачів збільшилася в чотири рази. Збірне число глядачів сьомого сезону в середньому становило 30,6 мільйона за епізод – більше, ніж населення Греції і Бельгії разом узяті.

Цей серіал розвіяв ідею про те, що фентезі призначене винятково для чоловіків-гіків. Зважаючи на увагу медіа, майбутній восьмий сезон стане найбільш очікуваним телевізійним поверненням року. Велика удача серіалу – жіночі персонажі: неймовірна Дейнеріс у виконанні Емілії Кларк, нещадну королеву Серсею грає Лена Хіді, благородного воїна з ростом 191 см, Брієнну Тарт – Гвендолін Крісті, Санса Старк – Софі Тернер, тепер зірка франшизи "Люди Ікс" і Арія Старк – Мейсі Вільямс.

Наймолодші в цій компанії – Мейсі Вільямс і Софі Тернер. Їм було всього 13 і 14 років, коли вони почали грати сестер Старків, перша з яких була бешкетницею, що перетворилася у воїна, а остання – благородною леді Старк з Вінтерфелла. Звичайно, їхнє життя змінилося і в реальному житті. Крім зйомок для Vogue і участі в великомасштабних голлівудських проектах, це і особисте, і соціальне життя: Тернер, наприклад, заручена з музикантом Джо Джонасом, а Вільямс запустила Daisie, власну соціальну платформу для креативної індустрії.

Гвендолін Крісті

У новому сезоні глядачі побачать персонажів Вільямс, Тернер і Гвендолін Крісті у Вінтерфеллі, спадковому замку клану Старків. Армія мертвих – на чолі з жахливими Білими Блукачами йде до них. На півдні править Серсея, що недавно завагітніла завдяки відносинам зі своїм братом Джеймі Ланністером, і яка замислює знищити Старків.

Лена Хіді

Для зйомок фінального сезону потрібно було 10 місяців. Наймасштабнішу сцену битви знімали на відкритому повітрі протягом 55 ночей, а потім перемістили у студію ще на кілька тижнів. "Всі тренування в світі не могли підготувати мене до тієї витривалості, яка потрібна для цих нічних зйомок", – говорить 21-річна зараз Мейсі Вільямс (серіал зайняв 8 років її життя!). "У якийсь момент ти встаєш о четвертій годині ранку, дивишся навколо і думаєш: "Це смішно. Що ми робимо?"

Мейсі Вільямс

Лена Хіді описує свій досвід стриманіше: "Це довгі години важкої роботи", – говорить вона. Сльози в останні дні на знімальному майданчику – звичайна справа. Коли настав час знімати останню сцену Софі Тернер, вона розповіла, що не могла себе контролювати: "Я плакала години і ще години після того, як все відзняли. Адже я залишаю після себе персонажа, до якого зросла. Це майже як смерть". Софі Тернер зараз 23 роки, а зніматися в серіалі вона почалася в 14.

Коли відбулася прем'єра "Гри престолів", багато галасу було через те, як серіал зображував оголене жіноче тіло, а також насильство. Персонажу Софі Тернер, Сансі дісталося особливо: спочатку вона була заручена з жорстоким хлопчиком-королем Джоффрі Баратеоном, а потім вийшла заміж за психопата-садиста Рамсі Болтона. Зокрема, сцена зґвалтування Санси змусила глядачів збунтуватися. "Є деякі люди, які пишуть коментарі в інтернеті, наприклад:" Це жононенависницьке шоу, тому що всіх цих жінок гвалтують", – говорить вона емоційно. "Але більшість героїв в цьому серіалі – жінки". Мейсі Вільямс погоджується: "Я б сказала, що всі ключові гравці в цьому сезоні – жінки".

Софі Тернер

Завдяки сюжетним поворотам у новому сезоні жіночі персонажі весь час дорослішають і розвиваються. Дуже цікаво спостерігати за Брієнною – воїном з золотим серцем. "Я бачу Брієнну Тарт як сучасну Жанну д'Арк", – говорить вона. "Я рада бачити, як Брієнна Тарт розкривається як жінка цього сезону", – дражнить Крісті, коли її питають, кого ж вибере її героїня – Джеймі чи бійця Тормунда.

Поки фанати і актори серіалу засмучуються, що закінчується ціла епоха, HBO вже знімає приквел "Гри престолів", дії якого відбуваються за тисячі років до оригіналу. У ролі загадкової світської левиці – Наомі Воттс.

Прем'єра восьмого й останнього сезону "Гри престолів" відбудеться 15 квітня.

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.