До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі говорять про серіал "Джентльмен Джек"

22 квітня на HBO виходить новий серіал "Джентльмен Джек" – про Енн Лістер, найвідомішу феміністку ХІХ століття і "першу відкриту лесбіянку".

Енн Лістер – реальна історична постать, аристократка, альпіністка, мандрівниця і письменниця. За свій сильний характер, непокірність стереотипам ХІХ століття і сміливість вона отримала прізвисько "Джентльмен Джек". Акторка володіла великими ділянками землі в Йоркширі, успішно керувала своєю справою і протягом усього життя вела щоденники, де розповідала не тільки про своє особисте життя, а й багато говорила про гендерні питання, порушувати які в ті роки було не прийнято. Історію Енн Лістер вже цієї весни екранізовує HBO – у своїй характерній манері: масштабно, ефектно і з розкішними історичними костюмами.

Реклама

У головній ролі – британська акторка Сюранна Джонс, відома з серіалу "Доктор Хто". У квітневому номері британського Vogue Сюранна детально розповіла про роль і про те, чому цей серіал так важливо подивитися сучасним жінкам. "Це дуже життєствердна роль", – говорить вона. "Енн Лістер багато хто вважав жорсткою, але насправді вона одночасно тонка і сильна. Яскрава особистість". Під час зйомок акторка разом зі своєю сім'єю навіть переїхала на ферму в Йоркширі, де тривали зйомки – історичні володіння Лістер перебували саме там. Акторка зізнається, що роль такої сильної і наполегливої ​​жінки допомогла і їй впоратися з особистою кризою, пов'язаною з постродовою депресією і смертю матері.

Цікаво, що серіал знімають відразу три жінки-режисери: Сара Вейнрайт, Сара Гардінг і Дженніфер Перрот, які, в тому числі, співавтори популярного серіали "Вікінги". Сам проект оснований на щоденниках героїні і зосередиться на її особистому житті, зокрема на тому, як Енн Лістер готувала свою сім'ю до того, що вона хоче укласти шлюб з дівчиною.

До речі, джентльменом Джеком Енн Лістер прозвали не тільки через її норовливий характер, а й через зовнішність, точніше, стиль. Дівчина одягалася дуже сміливо для початку ХІХ століття: носила циліндри, жилети на білосніжних сорочках і грубі черевики на шнурівках. Перший сезон серіалу "Джентльмен Джек" складатиметься з восьми епізодів і вийде вже 21 квітня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.