До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми для кінострічки "Одного разу в Голлівуді"

Аріанна Філліпс створювала образи для шоу Мадонни, Ленні Кравіца і Джастіна Тімберлейка, а цього року стала художником костюмів для фільму Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". Про те, як Лос-Анджелес 1960-х став її головним джерелом натхнення, Аріанна розповіла Vogue.ua.

Про сценарій

Сценарій Квентіна був відправною точкою. Коли я вперше прочитала його – була в шоці, бо він читався як проза, як роман. "Багатий", насичений текст, персонажі чудово розвинені. Я знала і раніше, що Тарантіно не просто режисер, а й талановитий письменник, але для мене було великим сюрпризом прочитати сценарій з такою шаленою кількістю деталей. Найкраще для костюмера у сценаріях Квентіна – в тому, що він дуже детально описує своїх персонажів: яку музику вони слухають, яку їжу вони їдять, яку машину водять, і, звичайно ж, що вони носять.

Реклама
Квентін Тарантіно та Бред Пітт на зйомках "Одного разу в Голлівуді"
Про підготовку до зйомок

Ніхто не готується до зйомок так, як це робить Тарантіно! Спочатку Квентін дав мені список літератури, в який увійшли телевізійні шоу та фільми, які я мала подивитися, аби зануритися в атмосферу. Крім того, він володіє неймовірним кінотеатром у Лос-Анджелесі під назвою The Beverly Cinema, і раз на тиждень він влаштовував покази для знімальної групи. Нам показували стрічки, зняті в Лос-Анджелесі 1969 року, коли відбувається дія нашого фільму: ми їли піцу, попкорн і разом з усією знімальною командою дивилися старе кіно.

Квентін Тарантіно і Марго Роббі

Квентін показав кілька фільмів Пола Мазурскі, одного з його улюблених режисерів. У кінці 60-х він зняв у Лос-Анджелесі знакові роботи, від "Алекса в країні чудес" до "Боб і Керол і Тед і Еліс". Ці стрічки візуально дуже багаті і допомогли мені зрозуміти, якими можуть бути наші костюми. Ми дивилися фільми Романа Поланскі, а також стрічки, в яких знімалася його дружина і наша героїня Шарон Тейт, наприклад, "Долину ляльок" і "Безстрашні вбивці вампірів".

Аль Пачіно
Про вінтаж та шкірянку ді Капріо

Наші костюми – це mix and match. Я завжди волію міксувати. Ми створили багато костюмів самостійно, також використовували чимало вінтажних речей, а ще старі тканини, які нам були потрібні для створення нових образів. Ми також орендували вінтажні вбрання в голлівудських будинках маскарадних костюмів як-от Western Costume. Нам було важливо знайти вінтажний одяг, щоб глядачі могли відчути цю тканину, справжню тканину 60-х років.

Одні з найбільш знакових речей у фільмі – шкіряні куртки, які носить Рік Далтон (його грає Леонардо ді Капріо). У більшості фільмів Тарантіно ви можете побачити хлопців у незабутніх шкірянках, і Рік Далтон вас не розчарує! Щоб "скласти" образ Ріка, ми надихалися стилем акторів-ковбоїв 60-х, таких як Едд Бірнс і Стів Макквін.

Про костюми для Марго Роббі

Сценарій Тарантіно – це лист-захоплення Шерон Тейт. Квентін, Марго Роббі і я хотіли шанобливо поставитися до пам'яті Шерон. До того ж, вона розумілася на моді, бездоганно одягалася, її багато фотографували, тому ми знали, що вона любила насправді.

На щастя для нас, сестра Шерон, Дебра Тейт, була консультантом фільму, і поки ми його знімали, Дебра готувала аукціон з продажу одягу і ювелірних прикрас Шерон. Так я змогла особисто побачити одяг Шерон і доторкнутися до нього. Дебра також позичила нам кілька ювелірних прикрас, що належали Шерон: перстень і кілька сережок. Марго носила їх у фільмі. Улюблений відтінок Шерон Тейт у стрічці – жовтий. Для мене жовтий – щасливий колір і дуже каліфорнійський. До того ж, він має чудовий вигляд на Марго.

Про гавайську сорочку Бреда Пітта

Гавайська сорочка каскадера Кліффа, якого грає Бред Пітт, була записана в сценарій від початку проекту ("хлопець у гавайській сорочці"). Але це не просто пальмова гавайська сорочка, як ви могли гадати. Це радше азіатський, японський мотив, натхненний вінтажною сорочкою. Ті, що носив Бред, виготовлені на замовлення, а малюнок нанесений за допомогою цифрового друку. Жовтий колір не був зазначений в сценарії. Квентін, Бред і я разом зібралися в примірювальній: у нас було багато сорочок на вибір, і ми з'ясовували, хто цей хлопець і що він любить. Також герой Пітта носить вінтажні джинси Levi's і таку ж стару куртку Wrangler з застібкою-блискавкою. Його образ нагадує стиль у фільмі "Біллі Джек" 1971 року з Томом Лафліном у головній ролі.

"Одного разу в Голлівуді" з’явиться в українському прокаті з 15 серпня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.