До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Емілі Блант про зйомки у фільмі "Мері Поппінс повертається"

3 січня 2019 року в український прокат виходить "Мері Поппінс повертається" з Емілі Блант у ролі культової британської няні-чарівниці. Режисер Роб Маршалл, що зняв мюзикли "Чикаго" і "Кабаре".

Емілі Блант у зйомці Vogue USA

Хто така Мері Поппінс? Вона – няня, але, при цьому, няня-чарівниця. Вона сувора, вибаглива і розмовляє з шикарним акцентом, але задовольняється романтичними стосунками зі звичайними працівниками. Її люблять діти і дорослі, тобто колишні діти, у всьому світі. "Вона – супергерой", – без коливань відповідає актриса Емілі Блант на запитання про те, хто ж така Мері. "Можна сказати, що вона свого роду ангел. Вона дізнається, що потрібно людям і дає це їм, а вони дізнаються щось про себе у цей час". Емілі Блант робить ці висновки з милою твердістю, властивою Мері Поппінс.

Для більшості Мері Поппінс завжди була Джулі Ендрюс, у якої дебют на екрані відбувся 1964 року саме в цій ролі, завдяки якій вона і виграла "Оскара". Цей фільм залишається канонічним твором, екстравагантним візуально і повним незабутніх пісень, складених братами Річардом і Робертом Шерманом. З цією спадщиною конкурувати дуже складно – і Емілі Блант знала про це.

Влітку 2015 року вона отримала телефонний дзвінок від Роба Маршалла, режисера сиквела. Вони працювали разом кілька років назад над картиною Into the Woods ("У лісі") – екранізацією сценічного мюзиклу Стівена Сондхейма-Джеймса Лапіна. Дзвінок, за словами Емілі Блант, був дуже церемоніальним і серйозним.

Емілі Блант у зйомці Vogue USA

"Мені здавалося, він готувався зробити пропозицію руки і серця, – згадує Блант. – Після довгої преамбули, він пояснив, що він і Джон Де Лука, його партнер як в особистому, так і в професійному житті, зараз працюють над проектом своєї мрії – і проект цей "Мері Поппінс повертається". "Роб сказав: "Якщо ти не хочеш робити це з нами, тоді ми не будемо знімати цей фільм – без тебе його робити немає сенсу", – розповідає Блант. "Для мене не було нікого, крім Емілі, на цю роль" – підтверджує Маршалл. "Іншого можливого вибору не було. Такі, як вона, не часто трапляються, адже вона неймовірно тепла і кумедна, а ще дуже чутлива. У той же час вона британка і – відмінно співає і танцює".

У Емілі Блант був свій підхід до ролі Мері Поппінс. Розібравшись з власною невпевненістю, вона вирішила не переглядати фільм 1964 року, який бачила востаннє у дитинстві. "Я знала, що якби я подивилася версію Джулі Ендрюс, то, можливо, я б відмовилася від того, що мені підказують мої власні інстинкти. Крім того, я не хотіла бути знищеною блиском її голосу", – згадує Блант.

Дія другої частини відбувається через 25 років після подій першого фільму, в Лондоні, в епоху Великої депресії. Діти вже підросли: Джейн Бенкс стала суфражисткою, а її брат – банкіром, що виховує трьох дітей самостійно, адже дружину втратив. У цей момент Мері Поппінс повертається в родину Бенкс і приносить в їх життя радість. Мері Поппінс у виконанні Блант значно терпиміша і комічніша, ніж Ендрюс – "ближче до Дороті Паркер або Кетрін Хепберн в цих фільмах 30-х років". Блант розповідає, що черпала натхнення в ораторських виступах Розалінди Рассел, а також принцеси Маргарет тридцятих років, яких вона описує, як "неймовірно шикарних і досить дивних, але дуже легких дівчат".

Емілі Блант у зйомці Vogue USA

У фільмі також знялися Бен Вішоу, Колін Ферт і Меріл Стріп, яка зіграла кузину няні Топси.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.