До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як минуло весілля очільника Missoni Джакомо Міссоні

Що є основою для весілля? Звісно, кохання. І, заради всього святого, майже в усіх випадках це так і є. Однак є молодята, які люблять одне одного більше, ніж інші, або принаймні так здається. Одна з таких пар — Сільвія Торасса й Джакомо Міссоні. І хай немає приладу, що вимірює силу почуттів, їх можна назвати по-справжньому спорідненими душами. Ці двоє знають одне одного з дитинства, оскільки їхні сім’ї дружать, але справжня іскра між ними пробігла лише через роки, коли вони подорослішали. Освідчився наречений в Апулії — там згодом відбулося й власне весілля. Урочистості кілька разів відкладали, але 18 вересня 2021 року парі нарешті вдалося взяти шлюб.

Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні

Сільвія і Джакомо хотіли влаштувати справжнє свято — це справді вийшло. Замість класичної вечері-репетиції (традиція, що, як і Гелловін, прийшла до Італії зі Штатів і являє собою вечерю, організовану напередодні весілля. — Прим. ред.) пара організувала перегони на картингу зі справжнім нагородженням переможців і чорно-білими перегоновими костюмами. Тим часом церемонія вінчання, яку підготувала івент-агенція Ottone Weddings (як і усе свято), відбулася у святилищі Мадонни д’Ібернія в Чистерніно. Той, хто був раніше в долині Ітрії, знає про красу цього місця.

Реклама
Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні

Однак ця локація заграла новими барвами з появою нареченої. Вихід Сільвії супроводжувала веселка й дві тисячі білосніжних паперових метеликів, які гості підкидали вгору замість рису. Ще один приємний сюрприз — несподіваний виступ співака Аль Бано. Біля виходу з церкви він виконав захопливу інтерпретацію легендарної пісні Felicità і Ave Maria Шарля Франсуа Гуно. Але це було ще не все. Попри масштабність заходу, на святі панувала атмосфера сімейної теплої вечері. Наприклад, вшанувавши традицію створення весільних вінків, Сільвія сплела прикрасу на голову зі стручків перцю чилі.

Святилище Мадонни д’Ібернія в Чистерніно

Вечірня частина заходу відбулася в легендарній масерії Torre Coccaro у Фазано. Вечірка розпочалася з гучних танців на площі з безліччю акробатів, ходулістів і наметів з типовими гастрономічними делікатесами Апулії: свіжою моцарелою, орек’єте та іншими італійськими стравами. Вечеря складалася всього з двох страв, а атмосферу загальних веселощів підігрівав гурт Boys 4 Road. Завдяки різноплановому репертуару — від класичних творів 1930-х до сучасних гітів у свінг- і рок-н-рол-аранжуванні — танцювали буквально всі столи.

Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні
Масерія Torre Coccaro у Фазано
Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні

Важливу роль у мізансцені, як і на церемонії вінчання, відіграли улюблені квіти нареченої, що були підвішені над довгими столами, підкреслюючи заміський шарм весілля. Ароматичні рослини, типові для апулійських міст, дали назви столам: лавр, чебрець, розмарин, перець чилі, шавлія. Мети було досягнуто — квіти огорнули гостей типовими ароматами цієї землі. Все було продумано до дрібниць — за це спасибі команді Ottone Weddings, яка опікувалася всіма питаннями щодо організації вечора.

Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні
Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні

Замість карток з іменами на столах були фігурки у вигляді труло (традиційний в Апулії будинок з конічним дахом. — Прим. ред.), які гості могли залишити на пам’ять про свято, а замість бонбоньєрок — традиційна апулійська керамічна прикраса "пумо" у вигляді бутона квітки. На цьому подарунки не закінчилися. Батько Сільвії, Роберто Торасса, вручив молодятам історичну коробку цукерок Mental з логотипом і датою весілля. Mental Fassi — кондитерська компанія, що вже багато років належить родині Торасса.

Сільвія з батьком Роберто Торассою

Недільний бранч відбувся на території курортної резиденції Tenuta del Lauro в Локоротондо, що належить матері Джакомо — Тані Міссоні. Разом з Даніелою Веккйо наречені організували захід, що завершив урочистості місцевими стравами під народний танець піцика. Перевозив молодят з однієї локації до іншої Citroën Méhari — відреставрований ретро-автомобіль батька нареченого із салоном, оздобленим тканинами Missoni.

Сільвія і Джакомо за кермом Citroën Méhari
Сільвія і Джакомо за кермом Citroën Méhari

Але поговорімо про бренд Missoni — Сільвія, як і Джакомо, працює в модному Домі, що є одним з найважливіших на ринку made in Italy. Тому й образи, що їх вибрало подружжя, заслуговують на особливу увагу. Вибір нареченого припав на міланське ательє Sartoria Lazzarin, яке пошило костюми для весільної церемонії й вечері з унікальних тканин Missoni. Цікавий факт: із цієї самої тканини було створено жилети свідків, щоб підкреслити глибокий зв’язок з Джакомо.

Джакомо Міссоні
Весілля Сільвії Торасси та Джакомо Міссоні

Для церкви наречений вибрав текстуру з культовим зигзагом, що характеризується поєднанням чорного, темно-синього й шавлієво-зеленого відтінків. Додатковими деталями стали жилет і клатч із шовкового твілу з кумедним принтом у вигляді перцю чилі й написів імен пари. Такі самі жилети, але з іншим принтом (а саме з головними героями вечірньої мізансцени, тобто ароматичними рослинами. — Прим. ред.) — для свідків.

Наречений Джакомо Міссоні та його свідки

Нарешті, остання зміна костюма на вечерю: сучасний смокінг кольору шампанського із золотими й срібними нитками ламе. Під ним виднілася сорочка з коміром-стійкою зі срібного люрексу та смугастий шарф з плісуванням.

Ескіз весільної сукні авторства Альберто Калірі

Але згадаймо вбрання нареченої в цей день, яке, на її власне бажання, відрізнялося від класичних вечірніх суконь. Активна й вільнолюбна Сільвія звернулася до свого друга, стиліста й модельєра Альберто Калірі, який розробив для нареченої сукню, пошиту за ескізом в одному з туринських ательє. Сільвія вибрала образ, що складається з мережива кольору слонової кістки з відкритими плечима й животом, який ідеально пасував їй.

Весільний образ Сільвії
Весільний образ Сільвії

Сполучною ниткою всього вбрання стала фата, яка мала вигляд довгої бандани, що переходила в шлейф спідниці. Рукави, довгі й розкльошені, грамотно поєднувалися зі спідницею-дзвоном, яка пом’якшувалася невеликими прорізними кишенями. Для вечері наречена вибрала довгу сукню з гарним викотом на шиї й повністю відкритою спиною. Біле вбрання зі сріблястим відтінком і пласкими прозорими лелітками Missoni створили за спеціальним замовленням. Завершували образ Сільвії дві прикраси: обручка й підвісок з перлами та діамантами від свекрухи Тані, яка теж дістала їх у подарунок на весілля від батька Джакомо, Вітторіо Міссоні.

Наречена Сільвія та її дружки
Наречена Сільвія та її дружки

Макіяж нареченої був рішучим, але ненав’язливим. Сільвія вибрала бронзове смокі айс і матову помаду кольору капучино. Що стосується свідків, то подружжя подумало й про подружок нареченої: для них було зшито на замовлення сукні Missoni з тканин, що ідеально гармонували з барвами природи й неба. Більше світлин з весілля Джакомо Міссоні та Сільвії Торраси дивіться в нашій галереї.

За матеріалами vogue.it

Фото: B-ROLL Studio (Gregory Venere)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.