До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У моїй голові: колекція Christian Dior Couture весна-літо 2018

Музей Родена знову став домівкою для шоу Christian Dior. У новій кутюрній колекції Марія Грація К'юрі міркує про фантазію та уяву. "Історія Haute Couture тісно пов'язана з історією сучасного мистецтва. Модельєр – це справжній художник, і навіть слово "майстерня" позначає не тільки художню студію, а й ательє з виготовлення одягу. Однак справжньою майстернею творчої людини завжди залишається його уява, – розповідає К'юрі. – І саме висока мода допомагає втілити в життя найбожевільніші фантазії".

При роботі над колекцією К'юрі спиралася на сююреалізм і нагадала, що іноді не варто вірити своїм же очам. Наприклад, різноманітні складки на її чорно-білих нарядах при русі постійно змінюють положення і вселяють в глядача невпевненість, як же насправді виглядає ця сукня.

Реклама

Не обійшлося на подіумі і без посилань на історію модного Будинку. Ключовим джерелом натхнення у Марії Грації стали роботи художниці Леонор Фіні – однієї з небагатьох, хто виставлявся в паризькій галереї Крістіана Діора. "Вона використовувала одяг для самоствердження і створення власного образу, як в громадському, так і в приватному просторі. Беручи пози з чоловічих портретів епохи Відродження, вона виглядала впливовою, строгою і елегантною. Все її життя було схоже на тонке сплетіння реальності і творчості, природного і штучного. Саме в такому прикордонному просторі між сном і дійсністю і народжуються чудеса Haute Couture", – пояснює дизайнер і пропонує покладатися просто на емоції при перегляді цієї колекції.

Читайте також:

Никакой лирики: Haute Couture в цифрах

Золотой ключик: новая коллекция Schiaparelli весна-лето 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.