До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень чоловічої моди в Мілані: Fendi, No.21 і Ermenegildo Zegna

У Мілані закінчився Тиждень чоловічої моди сезону осінь-зима 2019/2020. Підсумовуємо: розповідаємо про колекції Fendi, No.21 і Ermenegildo Zegna.

Ermenegildo Zegna

Минуле в атріумі Milano Centrale, найбільшій залізничній станції в Європі, шоу Ermenegildo Zegna включало 44 образи. Креативний директор бренду Алессандро Сарторі – професійний кравець, якому вдається подавати технічну сторону своїх творінь по-новому.

Реклама
Ermenegildo Zegna осінь-зима 2019/2020

Колекція осінь-зима 2019/2020 пошита, в основному, з перероблених матеріалів: вовни, кашеміру, нейлону. Їх отримали з тканин за допомогою нових технологій апсайклінгу волокна, які також полегшують подальшу переробку матеріалу. Костюми, штани, верхній одяг – як швейцарський ніж: одяг повний манжетів, поясів та додаткових деталей, які дають змогу власнику змінювати свій силует без потреби змінювати одяг.

Ermenegildo Zegna осінь-зима 2019/2020

Предмети, які на перший погляд схожі на традиційні костюми, були фактично модернізованими. Куртки з застібками-гачками і комірами з двоколірного твілу, а також візуалізовані жакардові "костюми" – легко згиналися навколо тіл моделей, коли вони йшли по залу. Головні убори зроблені з шерсті кролика Cappellificio Cervo, історичного виробника капелюхів з Бієлла, який Zegna придбав в січні минулого року. Також цікаві бейсболки з відкидними деталями, виготовлені з матеріалу, що нагадує суміш корду та замші.

Ermenegildo Zegna осінь-зима 2019/2020

У колекції відчутне монументальне віяння. Неофутуристичні принти на пальтах з меріноса, пуловери з голеної телячої шкіри, а також деталі з потрісканої шкіри і короткої шерсті на чудових кросівках Сарторі – амбіції і старанність дизайнера тут беззаперечні.

Всю колекцію можна переглянути тут.

No. 21

Кінематограф завжди був головним джерелом натхнення для Алессандро Делла Аква. Що стосується нової чоловічої колекції №.21, цього разу він озирнувся на один зі своїх найулюбленіших фільмів – "Кверель", останню роботу режисера Райнера Вернера Фассбіндера, представлену 1982 року після його трагічної смерті. Адаптація роману Жана Гені 1947 року, його темний гомоеротичний підтекст досі є пробним каменем іконографії геїв.

No. 21 Menswear осінь-зима 2019/2020

"Я хотів висловити ідею чоловічої тендітності, еротизму і двозначності чоловічого товариства", – сказав Делль Аква. Це цікава і досить складна тема, добре пристосована до сьогоднішніх розмов про гендерні стереотипи, ідентичність і сексизм. Дизайнер звернувся до цих проблем зі своїм креативним поглядом, він працював над колекцією "без класифікацій моди", як він сказав. У конкретному випадку це означало позбавлення від занадто очевидних згадок про спортивний одяг, а також від усвідомленого стрибка в кравецьку справу.

No. 21 Menswear осінь-зима 2019/2020

Еротизм і двозначність часто йдуть поруч, коли справа стосується спокушання; Делль Аква перевів ці невловимі погляди в тонке сприйняття чоловічих образів. Так, в колекції класичні вовняні блейзери були представлені в комбінації з майками з глибоким вирізом, які оголювали металеві чокери на голій шкірі; трикотажні кардигани в комбінації з шифоном; штани з високою талією були виконані як з класичної бавовни, так і покриті лаком.

No. 21 Menswear осінь-зима 2019/2020

Акценти спортивного одягу розчинились в елегантних, обтічних силуетах верхнього одягу, які були чистими і точними. Ексцентрична яскравість чорного мережива і анімалістичних принтів була ретельно перевірена і зведена до мінімуму. І все ж блискучий чорний бомбер з підкладкою був зухвало стягнутий з плечей недоторканою, дуже чоловічою сорочкою і буржуазною чорною краваткою, оголюючи деталь на спині у вигляді блискавки.

Всю колекцію можна переглянути тут.

Fendi

Асиметрія в чоловічому одязі була одним із початків для серії взаємодоповнювальних речей, поширених по всій колекції Fendi. Двоколірні куртки, змінена монограма бренду, комбінація тканин і футуристична інтерпретація класики – всі моделі є комбінацією майбутнього і минулого.

Fendi Menswear осінь-зима 2019/2020

У колекції можна відстежити вплив особистого стилю самого Лагерфельда: п'єса в кількох діях, яка включала його роки в Caraceni, його японські інтерлюдії (Comme des Garçons, Undercover, Number (N) ine) і переворот Dior Homme. Сюди були включені навіть плоди майже безперервної співпраці Сільвії Вентуріні Фенді з Карлом: колажі на валізах, пластикові тренчі і об'ємні безшовні пуховики були складені з зібраної з любов'ю колекції заміток і зображень обох, що зібралися за роки спільної роботи.

Fendi Menswear осінь-зима 2019/2020

Ця колекція стала яскравою демонстрацією енциклопедичних знань Лагерфельда і історії самовираження через чоловічий одяг. Дизайнер нагадує про те, що, незважаючи на те, що крій і пошиття можуть здатися знайомими, насправді це динамічна форма, яка постійно розвивається. У Fendi хочуть, щоб молоді клієнти бачили цей динамізм, тому бренд модернізує звичні форми, розбавляючи моделі нейлоном, крокодиловою шкірою, короткою шерстю, металізованою шкірою та іншим.

Fendi Menswear осінь-зима 2019/2020

Всю колекцію можна переглянути тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.