До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усі на Крит: 5 напрямків для знайомства з Грецією

Якщо хтось проводить грецькі канікули на Корфу, Санторіні і Міконісі, цього разу радимо придивитися до острова, де, згідно із давньогрецькими міфами, народився Зевс — Криту. Ось 5 напрямків, які потрібно досліджувати на острові Крит.

Photo: Mathew Grimm / Getty Images
Хан'я

Хан'я — одне з найбільших міст Греції, воно знаходиться на північному заході Криту. Це портове місто з вузькими вуличками і красивою архітектурою. Там приємно гуляти, досліджуючи прибережні закутки і місцеві визначні пам'ятки, як-от венеціанський порт, Морський музей, Ринок Агора, а також Халепу — район міста, який раніше був дипломатичним центром Кіпру, а наразі є прикладом грецького престижу і розкоші.

Реклама
Photo: Mathew Grimm / Getty Images
Палекастрон

Це село на сході острова має чудову історію! Перші згадки про Палекастрон датуються тисяча вісімсот вісімдесят одним роком, а на території села і в радіусі кількох кілометрів від нього раніше проводилися розкопки. Так, археологам вдалося відкрити руїни святилища на пагорбі Пецофас, виявити поселення на пагорбі Кастрі і фортецю Палео-Кастро. Але якщо екскурсія розкопками не входить до ваших планів, то в Палекастроні можна відпочити на пляжі, знайти усамітнення і спокій, адже це село настільки мініатюрне, що здається, наче місцеві жителі чудово знають одне одного в обличчя.

Photo: Getty Images
Фестос

Це спільнота на півдні Криту, яка знаходиться на узбережжі Лівійського моря. Подорожуючи цим південним куточком острова, ви зможете досліджувати гору Іда, рівнину Месара і ще кілька цікавих локацій, на кшталт озера Зароса, руїн стародавнього Фесту і річки Еропотамос. Звісно, для такого роуд-тріпу доведеться орендувати автомобіль. Але воно того варте!

Photo: Evgeni Dinev Photography / Getty Images
Сітія

Місто-порт на березі Критського моря живе завдяки сільському господарству і туризму. І якщо місцеві смаколики спробувати вдасться напевно, то за годину їзди від Сітії знаходиться пальмовий гай і пляж Ваї, де якраз можна влаштувати пікнік. Щоб почуватися справжніми мандрівниками, досліджуйте ущелини Ріхтіс і не забудьте зупинитися в Сітії на ніч, проводжаючи захід сонця, прогулюючись уздовж милих і затишних грецьких будинків.

Photo: Getty Images
Іракліон

Іракліон — доволі велике місто на острові Крит, що саме собою є привабливою пам'яткою. Тут є безліч архітектурних споруд, на які з'їжджаються подивитися вчені історики та допитливі туристи з усього світу. Одна з таких споруд — Кноський палац у давньому місті Кносс. Його засновано, кажуть, до 7000 року до нашої ери. Інші фортеці, монастирі, водограї і сучасні будівлі, на кшталт Акваріума, теж приваблюють не лише туристів, але й греків.

Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.