До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Повний гід фестивалем Brave! Factory 2021

Вже цими вихідними в межах фестивалю електронної музики Brave! Factory свої двері для відвідувачів розчинить завод "Київметробуд". Що чекає на гостей з 21 по 23 серпня і які сюрпризи готують організатори — розповідаємо в нашому гіді.

Фото: Roman Ketkov

Цього року на фестивалі буде шість сцен з різною концепцією музики й оформлення — від ембієнту у квітучому Garden до техногіганта Angar, що вміщує понад дві тисячі осіб. Крім того, у межах експозиції "Зони контакту" на Brave! Factory гості зможуть ознайомитися з 11 артпроєктами від 15 українських художників і художниць. Вхід на територію фестивалю розміщується там само, де і в попередні роки — на центральній прохідній заводу.

Реклама
TOKAR

Потрапляючи на територію, перша локація, на яку звертаємо увагу, — сцена TOKAR. З неї й починається все дійство — тут триватимуть виступи, які відкриють фестиваль, поки інші танцмайданчики ще очікуватимуть на відвідувачів. Назву сцена запозичила в токарного цеху, поруч із яким її облаштовано. О 20:00 починається перший концерт від Chillera. Всього за два дні тут виступлять 15 артистів, серед яких Acid Arab, Arp Frique & Family, Dj Python, Serge Jazzmate, Jana Woodstock, Kurs Valut, Der Diktatur і Князь Володимир.

Рухаємося далі тінистою алеєю. Не біймося відходити в бік і досліджувати простір навколо — для відокремленого відпочинку організатори створили безліч потаємних місцин — прихованих від сторонніх очей локацій. Наступна зупинка — червона будівля колишньої котельні.

TOPKA

Підіймаємося на другий поверх будівлі, оточеної зеленим подвір’ям з яблунями. Перед нами постає приміщення з великими вікнами, оформлене в стилі вітальні — довгі штори, величезна люстра й аж три місця для виступів артистів. На TOPKA їх буде 19. З них вісім виступлять наживо. У розкладі — Tofudj, Jailed Jaime aka Skygaze, Galaxian, Vladimir Gnatenko, Komponente & Kurilo і b2b2b від Karine & Noizar & Pahatam. Ця сцена, відповідно до задуму організаторів, буде подібна до Closer і звуком і добором учасників.

GARDEN

Далі бачимо оточену деревами сцену GARDEN. Її настрій — умиротворення й відпочинок під розслаблені звуки ембієнту, IDM та експериментальної електроніки. Над густою рослинністю розміщується підвісна стеля, а внизу — купа пуфів, гамаків і гойдалок. Налаштування на медитацію — від Indirech, Nastya Vogan, Leafar Legov, Haathi & Puoro, Diser Tape і Josh Tweek. Поблизу локації працює концептуальна крамничка "24:00", а на даху можна зробити тату на згадку від студії Tsaptsarap.

CEMENT

Просуваємося вглиб промзони "Київметробуд". Досягаємо географічного центру карти Brave! Factory — металевого ангара між величезними циліндричними ємностями для зберігання цементу. Це головна лайвсцена фестивалю — CEMENT. Майданчик почне працювати одночасно з TOPKA, представивши до уваги гостей 13 живих виступів, з-поміж яких Kalabrese & Rumpelorchester, DMX Krew, Koloah, Modeselektor, Le1f, а завершальним стане сет від дуету Alex Savage & Anna Haleta.

Біля сцени розміщується основна інфраструктура — великий круглий бар з навісом і фудкорт, який не залишить байдужим жодного гурмана. Цього разу в меню — різноманітні смаколики від 11 гастробрендів. Для веганів готуватимуть BOWL superfood cafe, "Зелений Кіт", Eat Me At і YANG (новий бренд від Green Chef з комбучею й чипсами). Американські бургери й хот-доги ви знайдете в наметах Burger Farm, Wurger Burger і Bistro-bistro. KURENI KYIV пригостять українською кухнею, STACK — в’єтнамськими сендвічами, а KITAIKA подарують смак Азії. Не варто також проходити повз ідеальну випічку від BAKE HOUSE. А встигнути до кінця літа поїсти морозива ви зможете в ICEMORE.

Sasha ZmiievetsФото: Sasha Zmiievets
ANGAR

Переходимо міст через штучне озеро й потрапляємо на головну техно-сцену Brave! Factory — ANGAR. Вона вражає розмахом — 10-метрова стеля, 18-метровий бар і величезна стіна з форм для побудови тунелів метро за диджейським пультом. Індастріал як він є. Цього року вперше у величезному ANGAR музика звучатиме дві ночі. Життя промзони — у техно-сетах від Ponura, Neon Chambers, Nastia, Dj Rush, Blawan & Pariah, Nastya Muravyova і Len Faki. Але тут наш шлях не закінчується — через будівлю проходить міст, яким можна потрапити в азійський квартал з фудкортом і до останньої сцени в маршруті.

DEPO

Кінцева станція — DEPO. Тут височіє тура, яка слугує основою для тенту над дерев’яним танцмайданчиком. У програмі — тільки диджейські сети на 35 годин щонайменше. Без упину. Серед учасників — The Ghost, Tobi Neuman, Roman K & Igor Glushko & Vera Logdanidi, SE62 & Vova KLK & Mykyta, Timur Basha & Shakolin & Borys і Jane Fitz. Тут традиційно завершиться масштабна програма фестивалю. За сценою розташується прохідний бар у старому гаражі. Поблизу майданчика також буде зона відпочинку з вінтажним настроєм — старі м’які крісла й шафи. Повернути колишню міць м’язам допоможе масажний "кабінет".

Але це не вся розважальна програма — атмосферу доповнять 11 інсталяцій від українських артистів, а наприкінці головної алеї вперше відкриють галерею з артоб’єктами.

ART

Цього року тема артпростору — Contact Zones. Її ідея лежить в основі досвіду від випадкової зустрічі або зіткнення. На фестивалі є можливість ознайомитися з плодами натхнення Вольта Агапєєва AntiGonna й Андрія Сігунцова, Юлії Бєляєвої, Данила Галкіна, Васі Дмитрик і Саші Попруги, Катерини Лісовенко, Тараса Ковача, Валерії Карпань і Марини Хрипун (Variable Name), Рити Кулик та Івана Сая, Олексія Сая, а також Антона Шебетка. Кураторка експозиції — Марія Вторушина.

Данило Галкін. Інсталяція "Трамплін або соціально-критичний вуаєризм"

Інсталяція, яку ви побачите в галереї, дає вам змогу зазирнути за будь-який паркан, який ви хотіли б. У помочі стане батут. Паркан здається знайомим — він ніби зроблений з радянських плит ПО-2. Навколо — м’які стіни з психіатричної лікарні.

Антон Шебетко. Партисипативний перформанс "Я не танцюю"

У цьому дійстві ви — головний герой. У портативній студії художник зніме безліч відеопортретів гостей фестивалю, які пізніше трансформуються в новий фільм артиста. Ідея Антона Шебетка — спостереження за мовою тіла і взаємодією фотографа й моделі.

Фото: Sasha Zmiievets

Катерина Лісовенко. Полотна "Пропаганда світу моєї мрії"

Ідеальний світ очима художниці-монументалістки представлений на двох панно. У цьому всесвіті — свобода від штампів, толерантність і віра в кожну істоту.

Тарас Ковач. Site-specific проєкт "Без назви"

Уявіть себе працівником величезного заводу. Ваша повсякденність — будівництво метро, ​​окремого міста під землею. Ваші цілі — здобути відзнаку передового працівника. Ви старанно працюєте заради ордена, що підтверджує вашу значущість. Минає кілька десятиріч і ці ордени — всього лише силуети на полотні художника й гості фестивалю проходять байдуже повз.

Variable Name (Марина Хрипун, Валерія Карпань). Інтерактивна інсталяція Trust Room

Станьте частиною експерименту Trust Room. Залишіться наодинці з машиною. Її око-камера закарбує ваш образ, але змінить його залежно від ваших рухів завдяки програмі TRUST. Інтерактивна інсталяція діє завдяки словнику кодів P5JS, що ґрунтується на JavaScript. За словами художниць, дещо з призабутого минулої ночі зможе прояснити ця машина.

Текст: Олена Побочій

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.