До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Будинок Сержа Генсбура стане музеєм

Через 30 років після смерті Сержа Генсбура його паризький будинок відкриють для публіки. Цією новиною поділилася Шарлотта Генсбур в Instagram — Maison Gainsbourg відкриється цієї осені.

Серж ГенсбурСерж Генсбур

5 bis rue Verneuil — ця паризька адреса стала предметом легенд і місцем паломництва шанувальників Сержа Генсбура, адже тут розміщується приватна садиба, де він жив з 1969 року до своєї смерті в 1991 році. Це була ідея його дочки Шарлотти зберегти будинок, у якому застиг час. Предмети, якими користувався її батько, непорушно лежать на своїх місцях: сигарети в попільничці, наполовину порожні пляшки з-під червоного вина, відкрите піаніно.

Реклама

Від вітальні з портретом Бріджит Бардо на стіні до спальні в перському стилі з білими простирадлами на ліжку та передпокою, заваленого вінілом і спогадами, — будинок Сержа Генсбура, здається, все ще зберігає його харизматичну присутність.

Шарлотта Генсбур розповіла про ідею відкрити двері будинку для публіки ще у квітні 2018 року в інтерв’ю Parisien. За стінами, вкритими графіті, відвідувачі зможуть побачити всі скарби, які співак збирав з 1969 року. До 30-річчя від дня смерті батька Шарлотта офіційно оголосила дату довгоочікуваного відкриття в Instagram. Maison Gainsbourg відкриється восени 2021 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.