До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіна Кароль та львівський оркестр, у складі якого тільки жінки: благодійний концерт у Варшаві

Мистецтво має велику силу – і в мирні часи, і особливо в часи скрути. Завдання кожного українського митця нині – підтримати рідну країну, яка другий місяць бореться з російськими окупантами. Великий благодійний концерт на підтримку України відбудеться 30 березня у варшавському музичному театрі ROMA. Усі кошти з продажу квитків буде передано фонду UNICEF на потреби дітей в Україні. Концерт відбудеться за підтримки Посольства України в Республіці Польщі.

Реклама

У цей вечір на сцену вийде співачка Тіна Кароль, яка виконає гімн України. Також у першій частині програми зіграють уривки зі спектаклю "Пілоти", присвяченого Другій світовій війні. У другій частині Симфонічний оркестр INSО Львівської національної філармонії візьме участь у перформансі. На сцені глядачі побачать 60 стільців, саме стільки музикантів оркестру зазвичай виходять на сцену, проте лише 22 з них будуть зайняті. Чоловіча частина оркестру захищає Україну на фронті.

"Цей болісний перформанс нагадує про найбільше випробування, яке випало на долю сучасної України, — говорить організаторка події Ірина Ковальчук. — Порожні стільці, на яких зазвичай сидять чоловіки-музиканти, символізують біль кожної української жінки, яка чекає на свого чоловіка з війни". Диригент концерту – Ярослав Шемет, один з найвідоміших українських диригентів молодого покоління.

Ярослав Шемет (фото philharmonia.lviv.ua)

Хто не потрапить на концерт, матиме змогу подивитися подію онлайн і перерахувати благодійну пожертву на підтримку Help Ukraine Center – найбільшого логістичного хабу із забезпечення гуманітарної допомоги.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.