До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські артисти, які присвятили пісні та вірші подіям в Україні

Український народ уже понад три тижні мужньо бореться з російськими окупантами. Артисти також не залишаються осторонь: поки одні закликають світові ЗМІ оприлюднювати правду, волонтерять, беруть до рук зброю та вступають до лав ЗСУ або Тероборони, інші поширюють українську культуру на весь світ за допомогою пісень і віршів.

MONATIK

У себе в соціальних мережах Дмитро Монатик провадить активну просвітницьку діяльність, поширює вірші власного авторства, а також допомагає фінансово біженцям і дітям з різних куточків нашої країни.

Реклама
Святослав Вакарчук

Фронтмен групи "Океан Ельзи" нині подорожує Україною — підтримує людей в Одесі й Харкові, Львові та Миколаєві, Києві та Дніпрі. Артист влаштовує концерти для біженців і тих, хто ховається в метро від бомбардувань, передає їм гуманітарну допомогу та опікується міжнародною діяльністю.

Надя Дорофєєва

Надя Дорофєєва активно веде свої сторінки в соціальних мережах, протидіє дезінформації та закликає допомагати українській армії.

MELOVIN

MELOVIN очолив власний координаційний центр, який допомагає українцям у пошуках житла, потрібних речей, контактів та надає будь-яку пряму допомогу тим, хто цього потребує.

Даша Астаф’єва

Даша Астаф’єва долучилася до київських волонтерів і допомагає містянам коштами й активною працею.

Наталія Могилевська

Наталія Могилевська переспівала свій гіт "Місяць" через 10 років після виходу пісні. Тепер у приспіві гучно лунає фраза "Я кажу „Ні" жахливій цій війні".

Антитіла

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя підписав контракт на проходження військової служби в резерві ЗСУ за кілька днів до вторгнення росії в Україну. А 25 лютого гурт все ж таки вирішив випустити новий альбом, який музиканти присвятили вільній Україні та її народові.

NK (Настя Каменських)

Настя Каменських випустила нову пісню "Я — Україна", слова та музику до якої написав її чоловік, Потап. Окрім цього NK активно поширює правдиву інформацію та спілкується з іноземними ЗМІ.

Ніна Матвієнко

Народна артистка Ніна Матвієнко душевно прочитала вірш, який на своїй сторінці в Instagram виклала її донька, Тоня Матвієнко.

Сергій Бабкін

Відомий український співак, колишній учасник гурту "5'nizza", Сергій Бабкін презентував нову пісню — римейк свого відомого гіта "Я — солдат". Музикант присвятив її героїчній боротьбі української армії з російськими загарбниками.

СКАЙ

Український рок-гурт "СКАЙ" презентував нову композицію "Не відступати і не здаватись".

Артем Півоваров

На своїй сторінці музикант поділився коротким відео з піснею "Не твоя війна", яку Артем Півоваров присвятив подіям в Україні.

Саша Чемеров та Женя Галич

Українські рок-музиканти Саша Чемеров ("Димна суміш", The Gitas) та Женя Галич (O.Torvald) створили пісню "Досить", присвячену боротьбі нашої країни за свободу. Кліп на пісню насичений реальними кадрами війни в нашій країні – робота української авіації та артилерії, знищення ворожої техніки на українських дорогах та вулицях, де ще місяць тому вирувало звичайне мирне життя. У відео потрапили і кадри виступів Володимира Зеленського, Олексія Арестовича та попри все усміхненого Віталія Кіма.

Кліп вийшов надзвичайно потужним і водночас життєствердним, авторам вдалося передати дух нашого незламного народу, згуртованого у єдине ціле, показати, як на нашій землі прямо зараз робиться історія, що одразу стає легендою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.