До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створити власну натальну карту і навчитися її читати

Людство тисячоліттями використовувало астрологічні дані для обчислення часу. У Старому і Новому Заповітах Біблії, а також у Корані згадуються місячні фази для позначення певних місяців і дат у році — практика, яка також використовується старокитайською, майя та південно-азійською цивілізаціями.

Малюнок, який можна назвати натальною картою, було знайдено в 2000-літній печері в Хорватії, що свідчить про зацікавленість астрологією як інструментом для отримання знань про людину ще з давнини. У наш час натальні карти є способом для глибшого пізнання себе, своїх взаємин з іншими людьми і визначення свого місця у світі.

Реклама
Що таке натальна карта?

Натальна карта, або астрологічна карта за датою народження, відображає розташування планет в ту мить, коли ви народилися, тому вона суто індивідуальна. У карті представлені 12 знаків зодіаку — Овен, Телець, Близнюки, Рак, Лев, Діва, Терези, Скорпіон, Стрілець, Козеріг, Водолій і Риби — і 12 домів (1-й дім, 2-й дім і так далі).

Кожному знаку зодіаку властива своя атмосфера, і кожен дім відображає окремий аспект і окрему галузь нашого життя (освіта, сім'я, кохання, здоров'я, робота). Крім Сонця і Місяця, є 10 планет і небесних точок, які астрологи беруть до уваги для трактування характеру і схильностей людини: Меркурій, Венера, Юпітер, Марс, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, Північний Вузол і Південний Вузол (докладніше про це згодом).

Визначивши, яка планета і який знак зодіаку в якому астрологічному домі перебували в той час, коли ви народилися, ви зможете краще зрозуміти, ким ви є.

Що означають 12 домів у натальній карті?

Карта народження складається з 12 різних розділів, що звуться "домами". Кожен дім представляє окрему сферу життя. Кожен має свій природний знак і свого планетарного управителя, що підносить дім.

1-й дім (також відомий як асцендент або ASC)

1-й дім в астрологічній карті представляє вас. Він показує, як ви поводитеся і що люди помічають в вас насамперед. Якщо у вас є планети в 1-му домі, вони помітно впливатимуть на вашу особистість, енергію і настрій в цілому.

2-й дім

2-й дім представляє особисті фінанси і багатство. Він показує, скільки грошей ви можете заробити, яке ваше вроджене бажання досягти матеріальної незалежності.

3-й дім

Тут ви дізнаєтеся про тип ваших взаємин з братами, сестрами і людьми з близького оточення: до прикладу, сусідами по будинку.

4-й дім

Щоб дізнатися, якими є ваші сімейні цінності, подивіться на планети в 4-му домі. Він допоможе багато прояснити про ваше коріння, стосунки в родині ваших батьків.

5-й дім

Це дім задоволення, творчості і любові. Тут ви можете подивитися, коли і як ви закохаєтеся — і який тип стосунків вам подобається.

6-й дім

Шостий дім уособлює здоров'я, розпорядок дня і турботу про себе. Якщо ви шукаєте привід для спа-дня, то тут ви можете дізнатися, на коли призначити його для досягнення максимальної користі.

7-й дім

Дім партнерства. Завітавши сюди, ви зможете знайти ідеального супутника життя, з яким можна пов'язати долю і в якого не шкода інвестувати сили та емоції в довгостроковій перспективі.

8-й дім

Тут показане особисте перетворення. Ви можете побачити, як будете розвиватися з часом. Крім того, тут видно перспективи стосовно кредитів, спадщини і підвищення заробітної плати.

9-й дім

Теми вищої освіти, подорожей, філософії та пригод проглядаються в 9-му домі. Завітавши сюди, ви зможете дізнатися, що вам сподобається вивчати і якого вектору розвитку варто дотримуватися.

10-й дім

Це дім іміджу — він відображає те, чим ви ділитеся і що даєте іншим, і як ви хочете, щоб вас сприймав світ. Він також представляє ваше професійне покликання і статус.

11-й дім

Цей дім визначає типи дружби, груп, спільнот і асоціацій, які ви створюєте. Що ще важливіше, розповідає про тих, хто підтримує вас і відстоює такі ж самі цілі.

12-й дім

Цей дім допоможе дізнатися, якими мріями ви дорожите. Ця частина діаграми вчить, що, очищаючи свої думки і довіряючи своїй інтуїції, ви можете знайти відповіді на всі свої запитання і подолати будь-які труднощі.

Що потрібно знати про 12 знаків зодіаку?

Є 12 знаків зодіаку, засновані на 12 сузір'ях у небі. Кожен знак відображає період, упродовж якого сонце освітлює сузір'я своїм світлом. Кожен знак уособлює его людини, яка народилася під конкретним сузір'ям.

Овен

Овен — кардинальний вогняний знак і перший знак зодіаку. Овни відомі своєю імпульсивною і мужньою поведінкою.

Телець

Телець нерухомий земний знак, відомий своєю чуттєвістю, артистичністю і впертістю.

Близнюки

Близнюки — повітряний знак, відомий своєю дуалістичною природою й інтелектом.

Рак

Рак це кардинальний водяний знак, емоційний і чутливий.

Лев

Лев — вогняний знак, відомий своєю щедрістю і відданістю.

Діва

Діва земний і мінливий знак, який відзначається аналітичною природою.

Терези

Терези — повітряний і кардинальний знак, який привносить у світ і взаємини баланс, гармонію і мир.

Скорпіон

Скорпіон — водяний і нерухомий знак, пристрасний і схильний до перетворень.

Стрілець

Стрілець — вогняний і мінливий знак, відомий своєю позитивністю і філософськими настроями.

Козеріг

Козеріг — земний і кардинальний знак, рефлексивний, дисциплінований і працьовитий.

Водолій

Водолій — повітряний і нерухомий знак, відомий своїм прогресивним розумом і гуманізмом.

Риби

Риби — водяний і мінливий знак, інтуїтивний, творчий і сентиментальний.

Які планети важливі в астрології?

Кожна планета представляє собою окрему частину нашої психіки і допомагає нам створювати і розвивати те, ким ми є. Планети показують нам, як ми діємо і реагуємо на ситуації і людей, а також наші пристрасті і драйв, необхідні для здійснення наших мрій.

У вашому домі може бути одна, кілька планет або взагалі може їх не бути. Думайте про планети як про приправи — вони додають аромату. Кожна планета — "природний управитель" знака. Це означає, що є знак зодіаку, в якому їм дійсно подобається перебувати. Планета може проявлятися у своїй істинній і найчистішій формі в знаку, яким вона керує.

Сонце

Сонце — це его, рішучість і воля. Сонце проходить усі знаки зодіаку за календарний рік.

Місяць

Місяць змінює знак кожні 2,5 дня. Він представляє ту частину нас самих, яку ми не можемо висловити наші емоції, спогади і почуття безпеки. Він також показує, як ми дбаємо про себе. Місяць може допомогти вам знайти простий спосіб розслабитися. Використовуйте знання про його розташування у вашій карті, щоб зменшити стреси і гармонізувати своє життя з його ритмами.

Меркурій

Меркурій — це планета спілкування, подорожей, інформації та новин. Іноді також може представляти плітки і чутки, які не відповідають дійсності.

Венера

Венера — планета кохання, прихильності, чуттєвості, романтики і грошей. Вона допомагає нам зрозуміти, як ми любимо інших і піклуємося про них, на які предмети розкоші ми любимо витрачати свої кровно зароблені гроші і що розпалює наші емоції.

Юпітер

Ця щаслива планета показує нам, як розвивати свій розум. Юпітер також представляє духовну еволюцію, подорожі та високі переконання. Ми дивимося на цю планету, щоб допомогти собі знайти розумну відповідь на емоційні проблеми.

Марс

Ця войовнича планета любить діяти, сперечатися і битися. Зворотною стороною цієї енергії є те, що Марс збуджується драмою і хаосом — він хоче більшого протистояння, щоб задовольнити свої сексуальні бажання.

Сатурн

Кармічна планета Сатурн свідчить про стабільність, соціальний порядок і обмеження, накладені на нас. Він також може свідчити про почуття обов'язку, коли йдеться про кохання і гроші.

Уран

Якщо ми хочемо обговорити особисті або соціальні масштабні зміни, то дивимося на бунтівний Уран, який протестує і влаштовує революції на глобальному рівні.

Нептун

Ілюзорний Нептун може спричинити сум’яття, але якщо ми усвідомлюємо, де реальність, а де вигадка, то він допоможе нам побачити і використовувати творче начало якнайкраще. Емоційність глибоко пронизує цю планету, тому її вібрації важливі для людей творчості.

Плутон

Зміни — це добре, проте страх може перешкоджати зростанню і досягненню наших цілей. Плутон бадьорить нас і змушує трансформуватися, навіть якщо ми опираємося.

Північний вузол

Північний вузол відображає наше справжнє покликання. Він показує нам, чого ми хочемо досягти і що може спричинити для нас якийсь дискомфорт.

Південний Вузол

Показує, ким ми були і чого хотіли в минулих життях. Це те, від чого ми відмовляємося в цьому житті, щоб стати кращими версіями самих себе.

Як побудувати натальну карту?

Найперше, що вам належить зробити, це скласти діаграму. Вам треба знати час і дату свого народження, а також місце народження. Отримавши цю інформацію і побудувавши з її допомогою натальну карту (знайти відповідну програму на просторах інтернету зараз неважко), ви зможете її інтерпретувати.

Припустимо, ви народилися 1 серпня 1995 року о 9.20 ранку в Лондоні. Тут асцендентом / 1-м домом управляє Діва, природним планетарним управителем якої є Меркурій. Це знаменує аналітичну і терплячу особистість. Планета дії Марс також перебуває в 1 домі в Терезах. Ця енергія створює енергійну й активну атмосферу. 2-м домом керують Терези, що означає, що фінансові питання вирішуються з обережністю, а фінансова вигода досягається шляхом партнерських відносин.

3-м домом управляє Скорпіон, що означає потребу в правді в усіх відношеннях. Ця енергія далі відчувається через присутність Плутона в Скорпіоні в 3-му домі. Юпітер перебуває в 3-му домі в міру Стрільця, що свідчить про бажання багато говорити, вимогливість до свого слухача і прагнення ретельно обговорювати питання.

Продовжуйте рухатися колом, використовуючи наведену вище інструкцію стосовно домів, і трактуйте вашу натальну карту.

За матеріалами vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.