До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ідеальні сирники: простий рецепт від б’юті-редакторки Vogue

Ідеальні сирники, які завжди виходять: покроковий рецепт і всього 5 інгредієнтів.

Із сирниками вічно всі стогнуть: "Ну як, як же їх готувати, щоб вийшло як у ресторані?". Секретів усього два: сир і мінімальна температура. Решта — гранично просто (я терпіти не можу знущатися з продуктів, люблю, щоб раз-два — і спрацювало).

Реклама

А, ну і якщо треба "як у ресторані", то їх треба гарно сервірувати: приготувати ягоди, цукрову пудру, не полінуватися гарно викласти на тарілку. А тепер — секрети й рецепт, який звучить як знущання — такий елементарний. Але ж ми пам’ятаємо: досконалість — у простоті.

Інгредієнти:

2 брикети однорідного, без крупинок 5% сиру (по 200 г кожен). Чудово виходить із сиром марок "Яготинський" і 'President', абсолютно ідеально — із сиром "КАГМА" (звучить екзотично, але є в кожному супермаркеті). Сир має бути холодним. Незрозуміло, чому, але це працює.

Цукор — за смаком. Сенс у тому, щоб сир із цукром був особисто вам приємний на смак. У мене це 4 чайні ложки, а в якогось щасливчика, може, й одна.

1 яйце

Борошно — 4 столові ложки з невеликою гіркою. Борошно — звичайнісіньке, без особливого помелу, домішок. Просіювати не треба.

Вершкове масло — одна невелика часточка.

Ягоди й цукрова пудра для прикрашення (опціонально, але краще придбати: ефект підсилюється вчетверо).

Приготування:

Насамперед треба поставити розігріватися сковорідку. Ще до того моменту, як ви почнете діставати сир з холодильника, вже ставте свою антипригарну сковорідку на вогонь — на мінімальну потужність. На моїй електроплиті це 0,5 — перша позначка. Що робити власникам індукційних плит, я не знаю, у мене немає з ними досвіду, прошу зрозуміти й пробачити.

Викласти сир у миску, присипати цукром, щоб стало смачно. Додати яйце, перемішати. Додати борошно, перемішати знову. Усе.

Щойно з тістом покінчено, треба ніжно, тонким шаром змастити сковорідку вершковим маслом. Воно м’яко тане, не шипить і не піниться: це означає, що температура ідеальна. З отриманої кремової маси виделкою "відщипнути" порцію, скачати в кульку, приплюснути. Викласти на сковорідку. І так по черзі з кожним.

Про сковорідку треба на якийсь час забути. Нетерплячим людям — ще раз: за-бути. У вас є хвилин 20, щоб пити каву й медитувати. Можна підглядати, як там сирники, підчіплюючи кінчиком виделки. Перевертати можна, коли підрум’яняться. Друга сторона печеться швидше, тож можна починати сервірувати стіл. Квіти, серветки, прилади, ось це все. Подавати сирники можна, присипавши ягодами й цукровою пудрою. І останній секрет: щоб пудра лягала напівпрозоро, а не килимовими бомбардуваннями, треба скористатися ситом.

Домашні робляться шовковими, коли їм хочеться сирників. І тоді можна домовлятися з ними про що завгодно. Enjoy.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.