До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 здорові рецепти з нової кулінарної книжки Гвінет Пелтроу

Акторка Гвінет Пелтроу представила нову книжку The Clean Plate ("Чиста тарілка"), яку склали понад 100 корисних і при цьому смачних рецептів. Ми вибрали три з них, що точно пробудять бажання правильно харчуватися.

Тарілка з весняним насінням

Гвінет Пелтроу: "Цей рецепт символізує для мене весну в мисці. Хрусткий салат з насіння, який об'єднує все, що я люблю їсти на обід, коли на вулиці теплішає".

Складники:

200 г вареної кіноа або коричневого рису;

3 спаржі приготувати і нарізати тонкими скибочками;

100 г тертої моркви;

Реклама

1/2 редьки нарізати за допомогою мандоліни;

200 г вареної курки;

250 г дрібно нарізаної капусти;

4 ч. л. коріандру;

імбирний оцет;

1 ст. л. кокосового соуса;

1 ч. л. кунжутної олії.

Приготування:

Розділіть кіноа або рис на дві тарілки. Додайте в кожну з них спаржу, моркву, редьку, курку і капусту. Посипте коріандром і скропіть оцтом. Кокосовий соус і кунжутну олію додайте перед подачею.

Кефта з куркою і цукіні

Гвінет Пелтроу: "Повні смаку і зроблені зі свіжих продуктів, заради цих курячих шашличків не потрібно буде півдня провести на кухні. Не забувайте про соус тахіні, який чудово пов'язує всі ці смаки".

Складники:

1 тертий цукіні середнього розміру;

1,5 ч. л. кошерної солі;

500 г рубаної курки;

2 дрібно нарізаних цибулин-шалот;

2 ст. л. коріандру;

5 ст. л. нарізаної свіжої м'яти;

3 зубчики дрібно нарізаного часнику;

2 ст. л. дрібно нарізаного імбиру;

1 ч. л. порошку кмину;

1 ч. л. порошку коріандру;

1/2 ч. л. кориці;

2 ст. л. тахіні;

оливкова олія;

Для подачі: цілі листя салату, 1/2 огірка, 16 гілочок коріандру, оцет з тахіні і дерев'яні палички.

Приготування:

У невелику миску покласти на 5 хвилин тертий цукіні і сіль. Потрібно витягти якомога більше води. У велику миску покладіть віджатий цукіні, курку, цибулю-шалот, коріандр, м'яту, часник, кмин, порошок коріандру, корицю і тахіні. Розділіть отриману суміш на 12 порцій. Потім натягніть їх на дерев'яні шпажки, щоб були шашлички. Розігрійте гриль або сковороду на середньому вогні. Налийте трохи оливкової олії на шашлички і тримайте на вогні по 8-10 хв з кожного боку. Покладіть шашлички на тарілку, на листя салату зі шматочками огірка, листами м'яти і коріандром. Подавати з соусом.

Пудинг з коричневого рису, кокосового молока і манго

Гвінет Пелтроу: "Наповнений залізом, вітаміном E і антиоксидантами, коричневий рис має дуже високу поживну цінність, і до того ж він дуже смачний. Мені подобається робити його в невеликій кількості води і кокосового молока з додаванням свіжого манго. Солодкий і солоний його можна подавати як десерт у великій компанії".

Складники:

100 г коричневого рису;

500 мл води;

8 ст. л. і 2 ч. л. цільного кокосового молока;

1 фінік порізаний на шматочки;

1/4 ложки кошерної солі;

1/2 манго почистити і нарізати на шматочки.

Приготування:

У каструлю помістити коричневий рис, воду, кокосове молоко, фініки і сіль. Довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і готувати 45 хв, помішувати, щоб рис не прилипав. Розділити рис на дві тарілки. Подавати зі свіжим манго.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.