Рецепти сім'ї Міссоні: ньокки зі шпинату
Сніданки, обіди і вечері – справжній ритуал в сім'ї Міссоні. Франческо Міссоні, син креативного директора марки Анджели Міссоні, випустив про це цілу книгу – The Missoni Family Cookbook, а Vogue.ua публікує один з його улюблених рецептів – ньокки зі шпинату (gnocchi verdi).
Інгредієнти для ньокків:
- 0,5 кг свіжого шпинату;
- 1,4 кг рікоти;
- 3 великих жовтки;
- 120 г муки дуже дрібного помолу;
- 1 ч. л. тертого мускатного горіха;
- морська сіль і білий перець за смаком.
Інгредієнти для шавлієвого масла:
- кубик несолоного масла;
- 6 листочків свіжої шавлії;
- тертий пармезан.
Спосіб приготування:
У великій каструлі довести воду до кипіння; бланшувати шпинат 2 хвилини; злити воду через друшляк. Щоб добре віджати листя, спочатку потрібно скрутити його в кульки, потім обернути в тканину і добре стиснути. Перемолоти шпинат в блендері, додати рікоту, жовтки, борошно і мускатний горіх, посолити, поперчити і перемішати до однорідної консистенції.
Посипати борошном стільницю, зробити з шпинатно-сирної маси кульки з діаметром приблизно 3 см. Присипати їх борошном, розкласти на папері для випікання. Довести воду до кипіння і опустити туди ньокки. Головне – робити це поступово, щоб вони не злиплися. Кожна кулька має варитися приблизно 2-3 хвилини, поки не спливе на поверхню.
Шавлієве масло: в маленькій каструлі розтопити масло, додати листя шавлії і обсмажувати протягом 2-3 хвилин. Зняти з вогню. Подавати гарячими по 5-6 ньокків на тарілці, посипати пармезаном та скроплювати шавлієвим маслом.
Смачного!