До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шість найбільш очікуваних новинок "Книжкового Арсеналу 2018"

200 українських письменників і 100 гостей з усього світу – 30 травня в Києві розпочинається "Книжковий Арсенал". Цього року в книжковому ярмарку беруть участь 150 видавництв. Шість новинок, на які варто звернути особливу увагу – в огляді Vogue.ua.

Ukraine in Vogue, фотоальбом Vogue UA

У березні 2018 року журналу Vogue UA виповнилося п'ять років. До цієї дати команда Vogue UA підготувала фотоальбом: це історія журналу, зібрана в найкращих кадрах і спогадах редакції. У ньому – зйомки за 2013-2018 роки в семи розділах: обкладинки, нова хвиля (нові імена, що з'явилися завдяки українському Vogue), локації, мистецтво, колір, романтика і чоловіки. У той же час Ukraine in Vogue – це чесний щоденник про життя українського Vogue, де самі редактори згадують успішні і складні переговори, цікаві планерки, зйомки на іншому кінці світу, важкі інтерв'ю – і діляться радістю, яку вони відчувають при виході нового номера.

Реклама

На обкладинці Ukraine in Vogue – одна з найбільш затребуваних українських моделей Яна Годня: це кадр зі зйомки британського фотографа Філа Пойнтера, яку проводили в березні 2016 року в інтер'єрах Національної академії мистецтва і архітектури. Альбом Ukraine in Vogue – буде англійською мовою.

"Пройти крізь стіни", мемуари Марини Абрамович

"Пройти крізь стіні" – український переклад автобіографії Марини Абрамович. Мемуари зірки сучасного перформансу випускає видавництво ArtHuss, яке спеціалізується на книгах про мистецтво. Нагадаємо, в березні у видавництві вийшла книга "Неймовірні. П'ятнадцять жінок, Які творили мистецтво та Історію" Бріджит Квінн.

Англійською мовою книгу Walk through walls презентували наприкінці 2016 року. Це розповідь про життя художниці від першої особи: про дитинство в післявоєнній Югославії, про те, як коли Марині було 14, її тато організував їй уроки живопису з сербським художником Філо Філліповичем, і це стало її першим зануренням в мистецтво, про те, як юна Марина Абрамович покинула свій будинок в пошуку свободи, про 20-річні відносини з художником Улаем, про подорожі по світу, і звичайно, сотні перформансів, в яких Марина Абрамович досліджує можливості людського тіла і розсуває кордони реальності. Презентація відбудеться 25 травня в рамках Kyiv Art Week в комплексі "Торонто-Київ".

"Мій Музей. Пиши, малюй і вирізай"

"Мій Музей. Пиши, малюй і вирізай" – оригінальна і зухвала ідея від видавництва "Основи" Дани Павличко. Це перша інтерактивна книжка з українського мистецтва – по суті, робочий зошит, створений на основі колекції Національного художнього музею. "Набагато цікавіше бути дослідником самому, ніж просто читати розповіді в книзі", – розповідає арт-директор видавництва Анна Копилова. – Тому ми зібрали в нашому зошиті чимало завдань і вправ. Виконуючи їх, діти дізнаються про основні жанри живопису, художні стилі, інструменти, які використовують художники, а також самостійно спробують створити афішу, графічний малюнок, портрет". Для створення зошиту використовували 52 ілюстрації – це репродукції картин, ікон і скульптур, які перебувають в колекції НХМУ. Книгу презентують на "Книжковому Арсеналі" 31 травня.

"Антологія молодої української поезії третього тисячоліття"

У видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" продовжують працювати над популярною серією "Антологія світової поезії". Особливість цього видання – його актуальність: збірку склали з поезій 70 українських авторів, чия кар'єра почалася вже в третьому тисячолітті. Серед них: Катерина Бабкіна, Міроcлав Лаюк, Любов Якимчук. Найстаршому поетові в книзі – 39 років, наймолодшому – 17. У видавництві кажут, що на сьогодні це найбільш повна антологія молодої української поезії.

"Автобіографії Еліс Б. Токлас", Ґертруда Стайн

На українській мові вперше презентують книжку Гертруди Стайн – американської письменниці, інтелектуалки, автора терміна "втрачене покоління". Стайн залишила особливий слід в історії світової літератури і мистецтва: її паризька квартира на вулиці Флерюсе на початку ХХ століття стала місцем зборів художньої богеми – в ній любили бувати Пікассо, який був її найближчим другом, Модільяні, Матісс. Стайн дружила з Гемінгуеєм, Фіцджеральдом, і стала автором терміну "втрачене покоління": цим поняттям вона називала американських авторів, які виїхали в Європу. До Книжкового Арсеналу видавництво O.K.Publishing випускає її "Автобіографію Еліс Б. Токлас" – не стільки біографію Аліси Токлас, письменниці і коханої Гертруди Стайн, з якою вона прожила разом 40 років, скільки портрет епохи. "Автобіографія Еліс Б. Токлас" – книга-експеримент: вона написана Стайн від імені Аліси Токлас; в дотепній, в'їдливій манері Стайн розповідає про дружбу з художниками і письменниками, відносини з Алісою, і свої творчі пошуки.

"Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину"

Нон-фікшн про Кремнієву долину і її героїв – "гарячий" загальносвітовий тренд. Вслід за книгою "Долина богів" – про світоглядні моделі лідерів Кремнієвої долини – у видавництві "Наш формат" з'явилась книга "Вискочки. Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину". Це захоплююча розповідь про успіх Uber і Airbnb; її написав американський журналіст Бред Стоун – спец по Кремнієвій долині, оглядач видань Bloomberg Technology і The New York Times. У своїй новій книзі автор зосередився на історії Uber та Airbnb – лідерах Силіконової долини, творці яких не просто придумали вдалі стартапи, але багато в чому змінили повсякденне життя мільйонів людей по всьому світу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.