До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спецпроект Vogue UA & ArtHuss: Вікторія Тігіпко про успіх, мистецтво та фемінізм

Напередодні 8 березня у видавництві ArtHuss виходить книга "Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію" Бріджит Квінн. Американська версія видання увійшла в Best Art & Photography Books 2017 по версії Amazon: її героїні – 15 художниць з різних епох, які вплинули на розвиток світового мистецтва. З цього приводу Vogue.ua запускає спецпроект, у якому вісім відомих українок розповідають свої історії успіху, розмірковують про мистецтво та фемінізм.​

Перша героїня спецпроекту – Вікторія Тігіпко, президент Одеського кінофестивалю, керуючий партнер венчурного фонду TA Ventures, а також ініціатор кінопремії "Золота дзиґа".

Реклама
Вікторія Тігіпко
Про поняття selfmade woman

Для мене це, в першу чергу, самодостатня, реалізована та щаслива людина. Перш за все, потрібно приділяти увагу творенню та саморозвитку. Налаштуйтеся, це перманентний процес. Знайте собі ціну, будьте впевненими в собі, при цьому, не бійтеся помилятися – це невід'ємна частина шляху, як і вміння приймати ризики, які вас чекають. Важливо вміти ставити собі цілі – чим складніші та яскравіші, тим краще, адже вони вказують правильний шлях в саморозвитку.

Про улюблених героїнь зі світу мистецтва

Я щиро люблю мистецтво Марії Примаченко. Вона дивовижно поб'єднує в своїй творчості конкретне мислення, натхнення та інтуїцію. Марія народилася в селі і стала відомою на весь світ завдяки своєму таланту. Її картини, які об'єднують малюнок і живопис – з одного боку прості, з іншого боку, дуже глибокі, – унікальне явище, аналогів якому немає ні в українському, ні в міжнародному мистецтві. Творчість художниці живе до сих пір: наприклад, ЮНЕСКО оголосив 2009 рік роком Марії Примаченко. У мене в колекції є робота Арсена Савадова, в якій він використовував мотиви з робіт Марії Примаченко – і це одна з моїх улюблених картин.

Про власну суперсилу

Моя сила, перш за все, в позитивній енергії, в творенні та постійному саморозвитку. Я ніколи не шкодую часу на те, щоб вчитися чомусь новому.

Про баланс між сім'єю, роботою та захопленнями

Ми всі рівні – у нас тільки 24 години в добі: просто хтось рахує роками, хтось – днями. Я рахую свій час хвилинами. І це допомагає знайти можливість займатися тільки тим, що важливо, й дає кращу, позитивну конверсію в важливі великі проекти, в справжнє задоволення від спілкування з важливими близькими людьми. Я великий прихильник тайм-менеджменту та кожен день приділяю час того, щоб проаналізувати день, організувати процеси, та знайти ще більше часу для сім'ї.

Про фемінізм

З одного боку, гендерна нерівноправність в нашій країні існує. З іншого боку, згідно з дослідженнями, понад 25% українських жінок старше 30 беруть "кермо влади" в сім'ї, особливо в період кризи, в свої руки. Якщо говорити про дискримінацію, особисто я не опинялася в такій ситуації, але, на жаль, вони мають місце – не тільки в Україні, але й в світі. У багатьох галузях українського та світового бізнесу співвідношення чоловіків та жінок – ще далеко не 50%, тож ми ще на початку важливого для жінок шляху.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.