До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 нових детектива, які варто прочитати цієї зими

Детективи — жанр, байдужих до якого знайти важко. Детективи занурюють нас у вир подій і до останньої сторінки тримають у напрузі. Для любителів жанру ми підготували огляд найкращих нових детективів, від яких не відірватися.

"Інститут", Стівен Кінг

Новий роман культового письменника Стівена Кінга вийшов у Штатах у 2019 році, очолив рейтинги Publishers Weekly і Kirkus Reviews і потрапив до рейтингу 100 знакових книг року. Синопсис звучить досить зловісно. "Тієї ночі розпочався кошмар. Батьків Люка вбили, а самого хлопця кинули під позашляховик і відвезли в невідомому напрямку. Він отямився в місці, яке називають Інститутом. Якесь гетто для якихось... незвичайних дітей. Їх викрадають і тримають тут, як піддослідних щурів. Директор місіс Сігсбі і співробітники цієї зловісної установи безжально "викачують" з дітей їхні телепатичні і телекінетичні здібності. Нова знайома Люка каже, що звідси неможливо втекти. Але він має спробувати". Якщо цього недостатньо, щоб зацікавити вас, то ось ще один факт: відразу після публікації роману було оголошено, що за ним знімуть серіал. Біля керма Девід Е. Келлі ("Велика маленька брехня") і Джек Бендер ("Клан Сопрано").

Реклама

"Клуб сімейного дозвілля", переклад Анастсія Рогоза

"Я бачу, вас цікавить пітьма", Ілларіон Павлюк

Ілларіон Павлюк — неабиякий персонаж: в минулому журналіст-документаліст, репортер, який розпочинав кар'єру з висвітлення міжнародних конфліктів, а зараз сценарист і письменник. У 2018 році вийшов його перший роман "Білий попіл", а вже друга книга "Танець недоумка" потрапила в шорт-лист премії Книга року BBC-2019. Його новий роман "Я бачу, вас цікавить пітьма" також вийшов у фінал премії Книга року BBC-2020 року, і це не дивно: Ілларіон Павлюк майстерно працює з жанровою літературою. Новий роман — історія про темряву серед нас. "Київського кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом у богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, убивств якого місцеві жителі вважають за краще не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, ненавидять, розслідування постійно заходить в глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива, і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно".

"Видавництво Старого Лева"

"Королівство", Ю Несбе

Якщо ви любите детективи, то точно знаєте ім'я Ю Несбе — найпопулярнішого скандинавського автора, світову популярність якому принесла серія детективів про брутального інспектора Харрі Холе. У 2020 році вийшла його нова книга "Королівство", яка не входить до циклу романів про Харрі Холе. Ба більше, якщо ви звикли, що Несбе — суціль криваві вбивства і нуар, то здивуєтеся, прочитавши "Королівство" — тому що це зворушливий, людяний роман про сімейну драму, але не без детективної інтриги і парочки вбивств, звісно. Дія книги відбувається в норвезькому місті Ус, загубленому високо в горах, а його головні герої — брати Рой і Карл Опгарди, яких пов'язує спільна інтимна й незручна таємниця (не будемо спойлерити) і низка нещасних випадків, що сталися на слизькому Козиному повороті просто біля їхнього будинку, до яких вони, можливо, причетні. В ході сюжету з'явиться дівчина на ім'я Шеннон, яка стане каменем спотикання для братів, тому на нас очікують ніжно описані сексуальні сцени, багато напруги і любові. Але насамперед "Королівство" — чудово написана книга про родину і травми, які заважають нам стати кращими людьми.

Видавництво Knopf

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.