До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Анна Делві, якій Netflix присвятили серіал

Скандал, інтриги та шахрайство безпрецедентного масштабу — все це є в новому проєкті Netflix під назвою "Вигадана Анна". У цьому мінісеріалі розповідається реальна історія про злети й падіння Анни Делві, "спадкоємиці з Німеччини", яка виявилася аферисткою Анною Сорокіною.

Джулия Гарнер в сериале Джулія Гарнер у серіалі "Вигадана Анна"

Серіал, в якому головну роль виконує Джулія Гарнер, зірка шоу "Озарк", розповідає про журналістку Вівіан Кент (Анна Кламскі), що викриває злочини Делві — вона обкрадала банки, готелі й світських особистостей Нью-Йорка на сотні тисяч доларів. Прототипом персонажа Вівіан Кент стала журналістка Джессіка Пресслер, чиє розслідування афери Делві було вперше опубліковано у виданні The Cut. До слова, Пресслер — співпродюсерка серіалу "Вигадана Анна".

Реклама
Хто така Анна Делві?

Анна Делві, як ви могли вже здогадатися, — вигадане ім’я німецької шахрайки російського походження Анни Сорокіної, яка переїхала до Нью-Йорка у 2013 році. До переїзду вона стажувалася в модному виданні Purple в Парижі; тож перші тижні в США вона провела в нью-йоркському відділі того самого журналу, відвідуючи від їхнього імені Тиждень моди в Нью-Йорку. Звільнившись з роботи, Сорокіна створила фонд під вигаданим ім’ям і використовувала його, щоб інтегруватися у світське життя Нью-Йорка.

Джулия Гарнер в сериале Джулія Гарнер у серіалі "Вигадана Анна"

Сорокіна ошукувала вище товариство міста, вдаючи спадкоємицю мільярдних статків, до 2017 року. Вона регулярно супроводжувала знайомих на вечірки або в закордонні подорожі, і не повертала їм гроші за ті чи інші розваги. Фальсифікуючи документи, у банках Сорокіна отримувала банківські кредити й тимчасові овердрафти та витрачала більшу частину кредитних коштів на дизайнерський одяг та інші предмети розкоші.

Де тепер Анна Делві?

У 2017 році Сорокіну звинуватили за кількома пунктами, серед них — незаконне отримання послуг (крадіжка послуг) і розкрадання в особливо великих розмірах. У 2019 році присяжні визнали її винною за вісьмома пунктами обвинувачення й засудили до позбавлення волі на строк від 4 до 12 років.

Джулия Гарнер и Анна Кламски в сериале Джулія Гарнер і Анна Кламскі в серіалі "Вигадана Анна"

"Річ у тім, що я ні про що не шкодую, — сказала Сорокіна в інтерв’ю New York Times із в’язниці незабаром після її засудження. — Я б збрехала вам, всім іншим і собі, якби сказала, що шкодую про що-небудь. Я шкодую лише про деякі речі. Моїм мотивом ніколи не були гроші... Я прагнула влади".

Зрештою Сорокіну звільнили з в’язниці в лютому 2021 року. Однак за місяць її заарештувала імміграційна та митна служба США за прострочену візу з можливістю депортації до Німеччини.

Анна Сорокина в суде, Нью-Йорк, 2019Анна Сорокіна в суді, Нью-Йорк, 2019
Коли вийде серіал "Вигадана Анна"?

Прем’єра серіалу "Вигадана Анна" відбудеться на Netflix 11 лютого 2022 року — якраз за рік після звільнення Сорокіної з в’язниці. Трейлер шоу дивіться нижче.

За матеріалами vogue.com.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.