До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Диявол в деталях: прихований сенс у фільмах Тарантіно

14 жовтня 1994 року на екрани вийшла легендарна стрічка "Кримінальне чтиво" режисера Квентіна Тарантино, який просто обожнює створювати цілий Всесвіт для героїх своїх фільмів. Символізм простежується в кожному фільмі Квентіна – на честь дня народження одної з найпопулярніших його робіт розповідаємо про приховані символи, які він залишає для глядача.

Неіснуючі сигарети Red Apple

Реклама

Тарантіно часто співпрацював з продюсером Гарві Вайнштайном, і, як виявилося, закривав очі на його харассмент в сторону багатьох актрис. Але, в той же час, режисер любив виступати проти "системи" індустрії. Наприклад, він не любив практику продактплейсменту в кіно. Тому, замість того, щоб дати своїм героям в руки сигарети Marlboro або Lucky Strike, він придумав свою тютюнову марку і назвав її Red Apple. Ці сигарети з'являлися в "Кримінальному чтиві", "Вбити Білла" і "Від заходу до світанку".

5-ти хвилинна обіцянка

Герої в фільмах американського режисера не дають порожніх обіцянок. Одним з таких прикладів є сцена з фільму "Вбити Білла". У ній героїня О-Рен Іші стверджує, що в битві її опонентка не протримається і п'яти хвилин з моменту, як вона сказала цю фразу. Сцена битви закінчилася рівно через 4 хвилини і 59 секунд.

Часто згадувана фраза

Оскільки часто в стрічках Тарантіно можна почути нецензурну лексику, їй присвячують цілі академічні дослідження. А на YouTube можна знайти відео з нарізкою з усіх моментів, де герої Тарантіно вживають слово "f*uck". Ролик триває 26 хвилин і налічує 1 371 "f*ck". Також це слово можна побачити і на підошві кросівок героїні Уми Турман у фільмі "Вбити Білла".

Герої всіх фільмів режисера пов'язані між собою

Якщо звернути увагу на імена і прізвища багатьох персонажів з різних фільмів, в яких Тарантіно був режисером, сценаристом або продюсером, то між усіма ними можна помітити зв'язок. Нещодавно його визнав і сам режисер. Наприклад: містер Блондин з "Скажених Псів" (Вік Вега) є братом Вінсента Веги з "Кримінального чтива". Героїня Уми Турман в "Кримінальному чтиві" розповідає герою Джону Траволти про зйомки в пілотному проекті. Опис героїв шоу точно повторює персонажів фільму "Вбити Білла". У стрічці "Джанго вільний" персонажа на ім'я Кінг Шульц кидає дружина Паула. Ім'я та прізвище Паула Шульца зустрічається ще в одному фільмі Тарантіно – на надгробку могили, з під якої вилазить головна героїня "Вбити Білла".

Вигадана мережа ресторанів швидкого харчування

Big Kahuna Burger – ще один протест проти великих компаній-монополій. Поряд з сигаретами Red Apple, бургери з вигаданої мережі ресторанів з'являються в "Доказі смерті", "Грайндхаусі", "Чотирьох кімнатах", "Скажених псах" і "Кримінальному чтиві". Після того, як режисер показав цей бренд в декількох своїх фільмах і в двох фільмах Роберта Родрігеса, закусочні з такою назвою почали з'являтися в США. Але нічого спільного з задумом Тарантіно вони не мають.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.