До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про п’ятий сезон серіалу "Паперовий будинок"

3 вересня 2021 року на екрани повернувся популярний серіал "Паперовий будинок". П’ятий сезон шоу стане водночас і останнім, а вийде у двох частинах — 3 вересня і 3 грудня. Кого з улюблених героїв ми точно побачимо в п’ятому сезоні і як просувається робота над новими епізодами, розповідає vogue.ua.

Коли вийде п’ятий сезон

Лауреат премії "Еммі", найпопулярніший неангломовний серіал Netflix і найкращий іноземний серіал за версією New York Times у 2018 році — кримінальна іспанська драма "Паперовий будинок" стала феноменом останніх двох років. Влітку 2020 року Netflix підтвердили, що серіал продовжено на п’ятий сезон, і це буде фінальний сезон популярного шоу. "Ми витратили майже рік на роздуми про те, як розпустити нашу банду злочинців, — каже виконавчий продюсер серіалу Алекс Піна. — Як змусити професора опинитися у в’язниці... Результат цих роздумів — п’ята частина La Casa de Papel. Війна сягає крайніх і жорстоких форм, але це також і найепічніший та найзахопливіший сезон".

Реклама
Де знімають п’ятий сезон

Знімати п’ятий сезон почали влітку 2020 року у Ванкувері. Про це ми дізналися з інстаграм-акаунту ванкуверської компанії Vancouver Media, яка відповідає за виробництво серіалу. На опублікованих фото видно костюми деяких героїв, зокрема Лісабона. За ці пів року знімальна команда також встигла побувати в Данії, Португалії та Іспанії. Судячи з такого цікавого маршруту, на нас чекає насичений сезон, а банда злочинців напевне вирушить до інших європейських країн, щоб спробувати втекти від поліції.

Про те, хто з акторів повернеться в п’ятий сезон

Чи не найголовніша новина — у п’ятому сезоні знов зніматиметься Берлін (найімовірніше, знову лише в спогадах, але... хто знає). Про це актор Педро Алонсо повідомив в інстаграмі. "Я щойно підстригся, приміряв одяг. Усі були в масках. Іноді це нагадувало Пентагон. Річ у тім, що скоро я знову буду ним. Він — це Берлін, і це чиста любов". Влітку актор Аларо Морте, який грає Професора, також повідомив, що повернеться в п’ятому сезоні — куди ж без Професора: "Я повернувся. Професор повернувся". Але в п’ятому сезоні, звісно, з’являться і нові обличчя. Одну з ключових ролей у новому сезоні зіграє Мігель Анхель Сілвестрі, зірка серіалу Netflix 'Sense8'. За попередньою інформацією, персонаж Мігеля стане головним лиходієм і супротивником банди в останньому сезоні. "Ми завжди намагаємося залучати харизматичних, розумних і блискучих суперників для наших героїв, — зауважує Алекс Піна. — Зокрема, цього разу головний суперник Професора матиме аж ніяк не менший інтелектуальний рівень".

Про сюжет

У цьому розділі можливі спойлери, тож не читайте, якщо не хочете дізнатися, чим закінчився четвертий сезон "Паперового будинку". Як ми пам’ятаємо, в останньому сезоні Професора спіймали, а глядачі тим часом висувають свої здогади, наприклад, про те, що інспекторка поліції Алісія Сьєрра насправді спільниця злочинців (і навіть дружина Берліна), а її вагітність удавана. Що ж, на нас чекає справжня війна. "Тепер банда буде залучена в незворотні ситуації, у дику війну. Це найепічніша частина з усіх, які ми зняли", — зазначає Алекс Піна.

Також відомо, що п’ятий сезон буде на два епізоди довшим, ніж попередні сезони, а отже загалом знімуть десять епізодів, які завершать серіал. Очікуємо нетерпляче!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.