До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джонатан Андерсон створив костюми для перформансу в Tate Modern

Щороку лондонський музей Tate Modern запрошує провідних сучасних художників створити інсталяцію для свого головного простору – Duveen Galleries. Цього року це зробила молода художниця Антея Гамільтон – номінантка на найпрестижнішу британську арт-премію, приз Тернера. У галереї Гамільтон представила інсталяцію "The Squash", яка включає в себе і скульптуру, і перформанс. Костюми для перформансу створив Джонатан Андерсон, креативний директор Loewe.

Гарбузи – так перекладається назва проекту Гамільтон. Андерсон створив для проекту сім костюмів, кожен з яких в процесі виставки буде змінювати художниця і її артисти. Кожен костюм натхненний образом гарбуза. Робота над ними зайняла два місяці. Гамільтон розповідає, що ідея проекту прийшла їй в голову кілька років тому, коли вона випадково зустріла на вулиці чоловіка, одягненого в костюм гарбуза. Але це – на поверхні, сенс проекту значно глибше. Перформанс натхненний роботами французького актора, режисера і філософа Антонена Арто, який придумав так званий "театр жорстокості" і розмірковував про фізичну силу предметів, що нас оточують.

Реклама

Костюми Андерсона зроблені зі шкіри, шовку, шифону та трикотажу. Дизайнер також створив величезні голови з скловолокна – і зізнається, що йому страшенно подобається спостерігати, як перформери танцюють в його костюмах на виставці. Художниця і дизайнер знайомі декілька років: 2015-го Гамільтон розробляла арт-об'єкти для Loewe на фестивалі Miami Design District.

<b>выставка Тейт</b>

Виставка відкрита з 22 березня по 7 жовтня.

Фото: Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.