До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 вправ у разі роботи сидячи

Восьмигодинний робочий день — справжній стрес для нашого організму. Хоч якось зарадити цьому можна за допомогою офісної руханки. Все що вам потрібно — це знайти 5—10 хвилин, ваше робоче місце і трохи сили волі.

Зворотні віджимання

Затекли руки? Тоді ця вправа точно допоможе зняти напругу й додасть тонусу вашим м’язам. Для цього зафіксуйте стілець біля стіни (для вашої ж безпеки) і покладіть руки на край стільця на ширині плечей. Пальці спрямовані вперед, спина рівна, таз опускайте вниз, одночасно, згинаючи руки. Виконайте вправу 10—15 разів, і відчуєте приплив сил. Не забувайте дихати: вдих з опусканням, видих на підсиленні — все просто.

Реклама
Гнучка спина

Якщо ви не любите свій стілець з коліщатками, то саме час його використати "за призначенням". Зафіксуйтеся в кріслі, підібгайте ноги під себе і, тримаючись за край стільця, повертайте корпус вправо, потім вліво, водночас тримаючи прес у напрузі. Так ви не тільки розімнете спину, але й підкачаєте живіт. Зі звичайним стільцем ми рекомендуємо таку вправу: покладіть одну руку на спинку крісла, а іншою рукою допомагайте відштовхуватися, плавно повертаючи корпус у сторону першої руки. Зробіть кілька повторень у кожну сторону, глибоко вдихаючи й видихаючи для досягнення кращого результату. Ваша спина вам точно віддячить.

Стільчик

У цій вправі вам не знадобиться стілець, тому що ним станете ви. Все що вам потрібно, це обпертися об стіну й присісти, щільно притиснувши лопатки й сідниці та розмістивши коліна під кутом 90 градусів. Така вправа допоможе вам не тільки поліпшити поставу, а й чудово зніме стрес і почуття стомленості.

Потягеньки

Як приємно потягуватися вранці після пробудження у власному ліжку. А ви знали, що це корисно? Імітація потягеньок — прекрасне розтягування для тих, хто засидівся на робочому місці. Просто зімкніть долоні в замок і тягніться вгору, видихаючи втому й негативні думки. Аналогічним способом витягніть руки перед собою й опустіть голову, зробивши три глибокі вдихи й видихи. Мабуть, ви вже відчуваєте приплив бадьорості та енергії.

Присідання

Здавалося б, звичайні присідання, а скільки користі — зміцнюються м’язи, поліпшується кровообіг, розвивається стійкість тощо. Але багато важить правильність виконання цієї вправи: ноги мають бути на ширині плечей, а центр ваги на п’ятах. Уявіть, ніби ви сідаєте на невидимий стілець. Вийшло? Тоді вперед виконувати.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.