До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як організувати весілля: 10 простих кроків

Настає літо, а разом з ним і весільний сезон. Постає запитання, як спланувати весілля максимально легко й містко, адже кожна наречена стикається із цим після заручин. Важко зосередитися на чомусь одному й правильно розподілити час, адже потрібно вибрати весільну сукню, локацію, декорації й квіти, ведучого, фотографа й зважити на ще багато різних деталей. Vogue.ua пропонує 10 простих кроків, які врятують вас від зайвого стресу й допоможуть організувати весілля мрії.

Весілля
Скласти чіткий план

Підготовку до весілля бажано починати за рік до події. Найкраще скласти чіткий план у форматі документа, куди ви вноситимете регулярні оновлення з підготування й точні терміни. Тоді ви нічого не проґавите.

Реклама
Весілля
Знайти джерела натхнення

Завдяки Інтернету й таким платформам як Instagram і Pinterest, а також безлічі модних весільних салонів, знайти те, що потрібно, може кожна. Для організованіших дівчат Pinterest пропонує можливість створити власні дошки з вибраними зображеннями, а Instagram — зберегти своїх фаворитів в окрему папку. Ці корисні інструменти точно допоможуть вибудувати чітку картинку, щоб потім показати підрядникам, що хочеться бачити на весіллі, й отримати бажану атмосферу на святі.

Весілля
Забронюйте заздалегідь локацію й усі послуги

Щойно дату весілля буде затверджено, насамперед потрібно почати пошуки локації й бронювати всі послуги на свято, серед яких вибір агентства-організатора, фотографів і відеографів, флористів та декораторів, ведучого, музикантів і диджея, бронювання готелю, прокат автомобіля, а також будь-які додаткові послуги. Що раніше визначитися із цими послугами, то більша ймовірність того, що на вибрану дату буде вільний час.

Весілля
Замовити запрошення

За 6—8 місяців до весілля потрібно розіслати гостям запрошення, які називаються "Save the date". За допомогою такого ходу кожен запрошений зможе закріпити вибрану дату в себе в календарі й не планувати нічого на цей день. Пізніше, за місяць до події, можна надіслати розгорнуті весільні запрошення, у яких вказати бажану колірну гаму для гостей і точний час події. В інтернеті й соціальних мережах можна знайти фірми, які пропонують індивідуальні запрошення з огляду на всі побажання замовника — від класичних до найоригінальніших. Так, запрошення можна персоналізувати, виготовити з пластику або паперу й прикрасити всіляким декором.

Весільні запрошення
Вибір весільної сукні

Приблизно за пів року до події можна починати бронювати час на примірювання у весільних салонах. Складіть список бажаних салонів і запишіться на приміряння. Найкраще приїздити туди з близькою подругою або мамою, щоб була можливість подивитися на вас з боку й порадити, який образ підходить найбільше. Але звісно ж, насамперед потрібно прислухатися до свого серця під час вибору весільної сукні, оскільки тільки ви самі відчуваєте, який образ вам ближче. В ідеалі, на останні приміряння ліпше приходити з парою весільних туфель, щоб можна було скорегувати довжину сукні.

Весільна сукня Berta
Складіть свій список бажаних подарунків

Попри те, що на весілля заведено дарувати гроші, є гості, яким захочеться зробити подарунок у вигляді чогось, що залишиться на довгі роки, як пам’ять. Тому за 4—5 місяців до весілля ліпше скласти свій список бажаних подарунків на різний бюджет у форматі онлайн-документа. Так, кожен з гостей зможе ознайомитися з тим, що б ви хотіли отримати на весілля.

Весілля
Купити обручки

Для наречених дуже важливо продумати такий важливий момент — каблучка для заручин має поєднуватися з обручкою, у разі якщо ви плануєте носити обидві. Весілля — також можливість інвестувати в унікальну дизайнерську прикрасу, яку можна на бажання ще й персоналізувати. Питання з підбиранням обручок ліпше не відкладати, адже моделі за індивідуальним замовленням можуть виготовляти кілька тижнів або навіть і місяців.

Обручки
Підібрати beauty-образ

Підбирати візажиста й стиліста з волосся потрібно починати за 2 місяці до весілля, коли вже затверджено стилістику й колірну гаму заходу, а також куплено ту саму сукню мрії й весільні туфлі. Для початку переглядаємо збережені картинки образів у Pinterest та Instagram, вибираємо ті, які пасують до вашого образу, а потім записуємося на пробний макіяж і зачіску в кілька салонів. У такий спосіб матимете змогу знайти саме свого майстра, який відчує настрій вашого весільного образу.

Весільна зачіска
Головне — не нервувати

Доведено, що зайві переживання й нерви не додадуть вам свіжості й краси в день весілля, тому потрібно просто розслабитися й отримувати задоволення — спочатку від підготування, а потім від самого свята. Для підстрахування маєте весільне агентство-організатора, подружок нареченої, а також родичів, які завжди зможуть допомогти, якщо ви із чимось не встигаєте впоратися.

Весілля
І нарешті, просто насолоджуватися

Потрібно зрозуміти, що організація весілля — це дуже тривалий і трудомісткий процес, тоді як саме весілля пролітає за лічені миті. Це унікальна подія, яка залишиться в пам’яті на тривалі роки. Дуже важливо встигнути насолодитися цим чарівним днем ​​сповна.

Весілля

За матеріалами: vogue.fr.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.