До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер легендарний французький актор Жан-Поль Бельмондо

З життя пішов легендарний французький актор Жан-Поль Бельмондо. Про це повідомляє Agence France-Presse, покликаючись на адвоката актора. Бельмондо було 88 років.

Жан-Поль Бельмондо в фильме Жан-Поль Бельмондо у фільмі "Професіонал", 1980

Французький кінематограф втратив видатного й одного з найпопулярніших акторів країни. Талант, енергія, зухвалість, харизма — усе це й багато іншого в ньому зачаровувало глядачів.

Реклама

Жан-Поль Бельмондо в фильме Жан-Поль Бельмондо у фільмі "Божевільний П’єро", 1965

Бельмондо вважається іконою французької "нової хвилі". Першу популярність акторові принесла роль Мішеля Пуакара у фільмі Жана-Люка Годара "На останньому диханні" (1959). Наступного року Бельмондо зміцнив за собою славу, зігравши разом із Софі Лорен у фільмі Вітторіо Де Сіки "Чочара". У перших своїх картинах він створив образ молодого бунтівника з чарівною усмішкою і став одним з улюблених акторів європейської молоді. Найчастіше він утілював гострохарактерних персонажів у комедіях і бойовиках. Свої найкращі ролі актор зіграв у режисерів французької "нової хвилі": того самого Годара, Луї Маля, Франсуа Трюффо, Клода Шаброля, Алена Рене.

Жан-Поль Бельмондо в фильме Жан-Поль Бельмондо у фільмі "На останньому диханні", 1960

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.