До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових фільмів про баскетбол

Спорт і кіно часто йдуть поруч. Драма, історії про аутсайдерів, великі ставки — всі важливі елементи гарного сюжету властиві більшості спортивних змагань, і Голлівуд це знає. Наснажливі історії про спортсменів, які перемогли, незважаючи ні на що, подолання неймовірних перешкод або дослідження того, що означає бути частиною команди, — золота жила для кінематографістів. Завдяки цьому тільки за останні кілька десятиліть з’явилося чимало воістину незабутніх спортивних фільмів.

Майкл Джордан у серіалі "Останній танок", 2020

"Останній танок", що оповідає про найвідомішого і найвпливовішого баскетболіста в історії, — Майкла Джордана, визнано найкращим документальним серіалом 2020 року за версією "Еммі". З цієї нагоди Vogue MAN UA згадує 5 чудових фільмів про баскетбол, які варто подивитися.

Реклама
"Команда зі штату Індіана", 1986
Кадр из фильма Кадр із фільму "Команда зі штату Індіана", 1986

Фільм "Команда зі штату Індіана" заснований на історії команди зі школи Milan High School, що стала чемпіоном штату Індіана 1954 року. Денніс Гоппер, який зіграв у цьому фільмі алкоголіка й водночас люблячого батька юного баскетболіста, дістав номінацію на "Оскара".

"Білі люди не вміють стрибати", 1992
Вуди Харрельсон и Уэсли Снайпс в фильме Вуді Гаррельсон і Веслі Снайпс у фільмі "Білі люди не вміють стрибати", 1992

Завдяки Біллі Гойлу (Вуді Гаррельсон) і Сідні Діну (Веслі Снайпс) Америка дізналася, що таке справжній вуличний баскетбол. Фільм "Білі люди не вміють стрибати", події якого відбуваються в Південній Каліфорнії, оповідає історію двох вуличних хуліганів, які просто намагаються домогтися успіху, граючи в улюблену гру. Також у картині знялися Розі Перес, Кадім Гардісон і колишній гравець НБА Марк Джонсон.

"Азартна гра", 1994
Кадр из фильма Кадр з фільму "Азартна гра", 1994

У цьому драматичному фільмі Нік Нолті грає тренера університетської баскетбольної команди, ролі талановитих гравців якої дісталися дебютантам у кіно й водночас справжнім зіркам баскетболу Шакілу О'Нілу й Анферні "Пенні" Гардвею. Також у стрічці знялися інші відомі баскетбольні фігури, включно з Бобом Найтом, Ріком Пітіно, Ноланом Річардсоном, Бобом Коузі, Ларрі Бердом, Джеррі Тарканіаном, Меттом Пейнтером, Алланом Г’юстоном та іншими. Гравці НБА, тренери й представники ЗМІ були запрошені на знімання фільму, щоб додати реалістичності подіям на майданчику.

"Над кільцем", 1994
Тупак Шакур и Вуд Харрис в фильме Тупак Шакур і Вуд Гарріс у фільмі "Над кільцем", 1994

Фільм "Над кільцем" — це історія про багатонадійну зірку баскетболу в середній школі Нью-Йорка і його стосунки з колись зіркою баскетболу, а тепер наркодилером, що працює охоронцем у школі. З-поміж зіркових акторів, що грають у стрічці, — Двейн Мартіна, Тупак Шакур, Леон Робінсон, Марлон Веянс і Вуд Гарріс.

"Його гра", 1998
Рэй Аллен в фильме Рей Аллен у фільмі "Його гра", 1998

З моменту виходу на екрани класичний фільм Спайка Лі "Його гра" став одним з найкращих у доробку режисера. Стрічка розповідає історію Ісуса Шаттлсворта (Рей Аллен) і його суворого батька Джейка (Дензел Вашингтон). Ісус — перспективний учень і талановитий баскетболіст, який намагається вирішити, де грати у великий баскетбол після закінчення школи. Але "Його гра" — це не просто спортивний фільм, картина порушує темні теми рекрутингу, стосунків батька із сином і важливості спорту в Америці.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.