До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Г'ю Джекманом

Г'ю Джекман — справжня потрійна загроза: талановитий актор, співак і танцюрист. У його послужному списку можна знайти мюзикли, мультфільми, драми і навіть безглузді комедії. За таку багатогранність його роботу високо оцінюють колеги і шанувальники з усього світу. 12 жовтня австралійцю виповнюється 55 років, на честь чого Vogue.ua згадує його найкращі фільми.

"Ван Хелсінг", 2004

Г'ю Джекман у фільмі "Ван Хелсінг", 2004

Американська картина режисера Стівена Соммерса, в якій Г'ю Джекман грає Ван Хелсінга — мисливця на вампірів і найманця римо-католицької церкви. Його останнє завдання — вистежити і вбити Дракулу. Стрічка вшановує класичну серію фільмів жахів Universal 1930-х і 1940-х років. Сценарій оснований на романах Брема Стокера і Мері Шеллі, фанатом яких є Соммерс. Безпосередньо головний персонаж натхненний голландським мисливцем на вампірів Абрахамом Ван Хелсінгом з роману Стокера "Дракула".

Реклама

"Знедолені", 2012

Г'ю Джекман у фільмі "Знедолені", 2012

Ця історія, основана на однойменному епічному романі Віктора Гюго, оповідає про Жана Вальжана (Г'ю Джекман), якого протягом десятиліть переслідує жорстокий інспектор Жавер (Рассел Кроу). Г'ю Джекману вдається продемонструвати виняткові музичні таланти, високий, емоційно потужний виступ, за що його удостоїли премії "Золотий глобус" і першої номінації на "Оскара".

"Полонянки", 2013

Г'ю Джекман у фільмі "Полонянки", 2013

Один з найважчих трилерів 2010-х років. Хоч у резюме Г'ю Джекмана є низка драматичних виступів, його робота в "Полонянці" виділяється. Актор грає Келлера Довера — батька, у якого викрали дочку. Його персонажа роздирає почуття провини, страху, сум'яття і гніву — комбінація, яку може зобразити тільки актор вищого рівня. Джекман гідно впорався із цим завданням.

"Едді "Орел", 2016

Г'ю Джекман і Терон Еджертон у фільмі "Едді "Орел", 2016

Ця біографічна стрічка, знята Декстером Флетчером, оповідає про британського лижника Майкла Едвардса, відомого як Едді Орел Едвардс, який 1988 року став першим учасником змагань, які представляли Великобританію на Олімпійських іграх у стрибках з трампліну. Терон Еджертон грає Едді, а Г'ю Джекман — Бронсона Пірі, алкоголіка і колишнього чемпіона з трампліну, який став тренером Едді. Історії про справжніх невдах, які подолали труднощі і досягли неймовірного результату, — завжди приречені на успіх. А завдяки неймовірній хімії Еджертона і Джекмана цей фільм став незабутнім.

"Логан", 2017

Г'ю Джекман у фільмі "Логан", 2017

"Логан" — американський супергеройський фільм, десятий у серії про Людей Ікс, а також остання частина трилогії "Росомаха" після "Людей Ікс: Росомаха" (2009) і "Росомаха" (2013). "Логана" варто відокремлювати від інших фільмів франшизи тільки тому, що його цілі і підхід радикально відрізняються від попередніх картин. Росомаха (Джекман), чиє справжнє ім'я Логан, доглядає за хворим професором Ікс. Критики і фанати похвалили стрічку за її щирий і пронизливий погляд на персонажів похилого віку, а також за емоційну глибину і відхід від традиційних фільмів про супергероїв. Деякі критики навіть вважають "Логана" одним з найбільших фільмів про супергероїв, коли-небудь створених. Стрічка була номінована в категорії "Найкращий адаптований сценарій" на 90-й церемонії вручення премії "Оскар", ставши першим фільмом про супергероїв, що потрапив у цю категорію.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.