До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень чоловічої моди в Парижі: Givenchy, Dries Van Noten і Louis Vuitton

У Парижі триває Тиждень чоловічої моди сезону осінь-зима 2020/2021. Розповідаємо, що у своїх колекціях представили Givenchy, Dries Van Noten і Louis Vuitton.

Givenchy

Яшвант Рао Холкар II був неймовірним модником декадентських 1930-х років, принцом, що володів незліченним багатством та із задоволенням витрачав його в ювелірних будинках Парижа. Клер Вейт Келлер відвідала виставку про нього, яка нещодавно завершилася в Музеї декоративних мистецтв, і вийшла під враженням. Вона сказала, що "міжкультурні подорожі" цього махараджи послугували джерелом натхнення для чоловічої колекції Givenchy.

Реклама

Всі дизайнери у своїх нових колекціях розглядають проблеми, пов'язані з мужністю, і найчастіше розмірковують, чи можна зробити костюм привабливим і актуальним для чоловіків. Вейт Келлер спроєктувала наступну фазу Givenchy на молодих людей, які "модні" в іншому сенсі. Вона використала латекс як вставки на топах з високим коміром, додала вишивку стразами, зробила ставку на масивні прикраси і деталі. Так її акуратний підхід до пошиття отримав нотку сучасного збочення.

Переглянути всю колекцію Givenchy Menswear осінь-зима 2020/2021.

Dries Van Noten

Цього сезону Тиждень чоловічої моди в Парижі був відчутно гормональним, поки свою колекцію не представив Дріс Ван Нотен. На прохання пояснити, як розуміти нову лінію, Ван Нотен сказав: "Йдеться про те, щоб насолоджуватися одягом, вбиратися: використовувати свою сексуальну силу, щоб добре почуватися".

Звісно, хутро і прикраси, які з'явилися на його одязі, не завжди були архетипічно жіночими. Але деякі речі та аксесуари, здавалося, були на межі гендеру: пара джинсів зі стразовим поясом, вовняна сорочка в клітинку з великою кількістю блискучих кристалів, вишиті плечі, драпірування. Боксерські черевики і штани з металічними тонами були створені з думок про мексиканський одяг для боротьби. Було також багато вільних шовкових штанів і, в меншій мірі, сорочок. Було і багато класичного чоловічого одягу: мілітарі бомбер і парка, довгі пальта в клітинку, коричнева шкіряна куртка і кромбі – все це створене для любителів верхнього одягу. Завершили колекцію переосмислені принти в гавайському стилі на пуховиках, сорочках, шортах і штанах, а також типово яскраві трикотажні моделі.

Переглянути всю колекцію Dries Van Noten Menswear осінь-зима 2020/2021.

Louis Vuitton

У новому сезоні Вірджил Абло вирішив здивувати індустрію і присвятив колекцію інтерпретації чоловічих дрес-кодів. Але Абло за своєю природою є розробником рішень; він любить використовувати різні інструменти і цікавиться, що можна зробити, щоб адаптувати шаблони. Цього разу він почав з шести варіацій приталених костюмів, з блідими сорочками і краватками в комбінації з черевиками челсі. Що ж таке костюм з погляду Абло? Якщо узагальнити, то це обтислі сорочки і вузькі краватки, акуратно виготовлені з тієї ж класичної смугастої бавовни, концептуальні шкіряні підтяжки, жилетки, урізані до таких розмірів, що перетворюються на пояси, а пояси можуть перетворитися на ланцюжки для стегон.

Переглянути всю колекцію Louis Vuitton Menswear осінь-зима 2020/2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.