До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як тенісна спідниця стала модним трендом

Від Алтеї Гібсон і Біллі Джин Кінг до Штеффі Граф і сестер Вільямс — короткий перелік ікон тенісу, які надихнули модниць на потужний тренд літа 2020 року.

"Я мріяла про свій крихітний всесвіт тенісу й думала про себе: „Всі носять біле взуття, білі шкарпетки, білий одяг, грають з білими м’ячами й усі, хто грають, білі. Де всі інші?"", — це слова активістки й спортивної зірки Біллі Джин Кінг, що розповідає про враження від світу тенісу в 12 років під час інтерв’ю The Guardian у 2017 році. А вже в 13 років Кінг дивилася на Алтею Гібсон, першу темношкіру тенісистку, яка виграла Вімблдон і Відкритий чемпіонат Франції й США, домінуючи на корті в типовій спортивній формі, яка є одним з найконсервативніших комплектів у сучасному спорті.

Реклама
Алтея Гибсон в теннисной юбкеАлтея Гібсон, 25 червня 1957 року
Билли Джин Кинг в теннисной юбкеБіллі Джин Кінг 29 червня 1965 року

З початку історії Вімблдонського турніру в 1877 році дрес-код гравців був незмінно суворим — обов’язковий білий у всьому. Не кремовий, не бежевий, а білий, аж до спідньої білизни й взуття гравця — правило, що спершу зародилося через велику фобію вікторіанців — бути спітнілими. Офіційні правила заходять так далеко, що передбачається єдина кольорова окантовка навколо декольте й манжетів рукавів, але не більш як один сантиметр.

Мартина Хингис в теннисной юбкеМартіна Хінгіс, 1993 рік
Кэтрин Хепберн в теннисной юбкеАктриса Кетрін Гепберн, 1935-ті роки

У 2017 році, за повідомленнями ЗМІ, Вінус Вільямс навіть мала проблеми з тенісним клубом All England Lawn через бретельки свого бюстгальтера кольору фуксії, які було видно з-під її білого тенісного топа.

Винус Уильямс в теннисной юбкеВінус Вільямс, 3 липня 2017 року

На тлі цього, можливо, й не дивно, що білі тенісні спідниці увірвалися в модні тренди літа 2020 року, призначені для молодого покоління інфлюенсерів. Наприклад, модель Імані Рендольф, представниця прогресивного авангарду, носить плісировану тенісну спідницю — трендову річ, що демократизує стиль, пов’язаний зі спортом, який колись унеможливлював будь-які відхилення від формального дрес-коду.

Сьогодні поза кортом і в Instagram ці плісировані білі спідниці стали головним фешн-фокусом стилізації — повсюдні ансамблі з укороченими кардиганами з 2000-х і трендовими мюлями. Але серед сотень світлин накрохмалених складок, які органічні в будь-якій естетично привабливій сітці Instagram, варто віддати належне героїням тенісу, які надають цій консервативній спортивній уніформі потужного сенсу.

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.