До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літній тренд: футболки з підплечниками

Тренд на широку лінію плечей не перший сезон штурмує подіуми. Підплечники, що повернулися в моду з 80-х, пробралися не лише в уже звичні для нас пальта й жакети із чоловічого плеча, а й літні базові футболки.

Девушка в белой футболке с подплечникамиАлександра Лапп, грудень 2019

У 20-х роках XX століття підплечники були обов’язковим атрибутом уніформи для гри в американський футбол, і жодного стосунку до моди не мали, поки через десятиліття Ельза Скіапареллі не помістила їх на тендітні жіночі плечі. Одяг італійки полюбився тодішнім модницям і спричинився до модних і соціальних змін. Образ сильної жінки став невіддільно пов’язаним з навмисне збільшеною лінією плечей, зокрема й завдяки кінематографу. А у 80-х нове життя в цей тренд вдихнули політичні діячки. Наприклад, Маргарет Тетчер, колишній прем’єр-міністр Великої Британії, поєднувала класичну спідницю-олівець з піджаком з підплечниками, щоб мати гармонійний вигляд у своїй "чоловічий" ролі.

Реклама
Девушка в белой футболке с подплечниками @hey_irma

Футболки з вираженою лінією плечей — логічне продовження моди на об’ємні речі. Вони можуть стати чудовою альтернативою в літньому гардеробі, якщо кроп-топи й майки на тонких бретельках уже не тішать ока. Vogue.ua зібрав найкращі образи Instagram-інфлюенсерів, блогерів і стилістів, які демонструють, як їх носити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.