До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що буде в моді після стилю Y2K?

Стиль Y2K став головним героєм колекцій весна-літо 2022. Від джинсів із заниженою посадкою до дитячих футболок і мініспідниць: усі ці речі раз-у-раз з’являлися на подіумах та у рекламних кампаніях. Тепер же світ моди задається новим питанням: що далі?

Blumarine, весна-літо 2022
Miu Miu, весна-літо 2022
Diesel, весна-літо 2022

Циклічність моди призводить до того, що тенденції відновлюються приблизно через 20 років після їх початкового випуску. Це було правильною теорією і для Y2K, і для гранжу 1990-х, коли він повернувся на початку 2010-х років. Vogue.ua спробував розібратися, що очікує на індустрію післю вибухового стилю нульових.

Реклама
Інді-слиз
Скай Феррейра, 2010 рік

Приблизно з 2006 по 2013 роки естетика інді панувала всюди. Вона характеризувалася похмурим, хаотичним змішуванням хіпстерської моди, максималізму 1980-х і гранжу 1990-х, інді-слиз був гедоністичним. Ця інді-естетика почала захоплювати TikTok, і тепер сучасне покоління любить дротові навушники та компактні фотоапарати так само, як у свій час любили вінілові платівки та камери Polaroid.

Kenzo, осінь-зима 2021/2022
Saint Laurent, осінь 2021
Сценічна мода
Гурт LMFAO, 2011 рік

Вузькі джинси неонового кольору в тон Converse і пара окулярів-жалюзі, які стали популярними завдяки Каньє Весту. Scene – це субкультура, що стала популярною в середині та наприкінці 2000-х років. Так, пошановувачам цього стилю подобалися вузькі джинси та футболки, принти на яких збігалися. Зрештою така "сценічна" мода стала мейнстрімом, коли такі гурти, як LMFAO, популяризували яскраві кольори та візерунки.

Machine Gun Kelly та Меган Фокс, червень 2022 року

Десять років потому Machine Gun Kelly втілює "золоту середину" між сучасними трендами та естетикою емо, а бренди все частіше використовують гучні візерунки та ті самі яскраві кольори, які ми колись відсунули на користь мінімалістичних нейтральних відтінків.

Тві
Тейлор Свіфт, 2012 рік

Естетика стилю тві позначається химерністю та невинністю, майже полярною протилежністю інді-слиз. З точки зору моди, то тут на перший план вийшли баски, сорочки з коміром, перлові намиста, спідниці-кльош та крихітні банти. Нещодавно Метью Вільямс додав баски у весняно-літню колекцію 2022 для Givenchy на весну 2022 року, а гештег #twee має 108 мільйонів переглядів у TikTok.

Givenchy, весна-літо 2022
Chanel, осінь-зима 2022/2023

Після нинішнього підйому стилю Y2K мода навряд чи зупиниться на одній естетиці, а продовжить розділятися на кілька різних. Звісно, мода і полягає в тому, що це завжди вибір, отже, обирайте власну стилістичну пригоду.

Текст: José Criales-Unzueta

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.