До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші картаті жакети у візерунок "гусяча лапка" осінь-зима 2021/2022

Принт "гусяча лапка" — ще один позачасовий орнамент, який назавжди залишиться класикою. Створений унаслідок комбінування пряжі різних відтінків, цей картатий візерунок являє собою геометричні переплетення, що складаються з ламаних карт або абстрактних багатокутників. У сезоні осінь-зима 2021/2022 в центрі уваги опинилися жакети, прикрашені принтом "гусяча лапка", який ще називають "pied-de-poule" або "зуб собаки". Деякі модні Доми й далі дотримувалися класичного чорно-білого стилю, тоді як інші показали модні колірні варіації жакетів.

Stella McCartney

Спершу принт "гусяча лапка" запропонувала Коко Шанель у 1930-х. Потім цей класичний візерунок перекочував у колекції до Крістіана Діора та інших дизайнерів. Докинула свою лепту до популяризації цього візерунка й принцеса Діана, яка часто з’являлася на публіці в чорно-білих жакетах у ламану карту. Нині принт "pied-de-poule" вже міцно вкоренився в модному суспільстві, як один зі знакових візерунків осінньо-зимового сезону. Бренд Stella McCartney представив маскулінний жакет у червоно-зелену карту з атласними вилогами, який дизайнерка пропонує носити зі спортивними штанами й ботильйони на підборах. Boss також підтримали цю тенденцію, зробивши ставку на картатий жакет у синій колірній гамі.

Реклама
Boss

Не обійшлося без класичного чорно-білого принту в колекції бренду Chanel, який очолює нині Віржині Віар, що продовжує творчість легендарної Габрієль Шанель. Дизайнерка показала нові варіації принту в кількох максіпальто й жакетах з колекції осінь-зима 2021/2022. Тим часом Michael Kors Collection продемонстрували приталені блейзери в парі з мініспідницями у візерунок "зуб собаки", а Dolce & Gabbana — oversize жакет чоловічого крою у велику карту. Цікавий і небанальний варіант запропонував американський бренд LoveShackFancy — модний рожево-кремовий костюм зі спідниці й укороченого блейзера, що відсилає до знакового образу Жаклін Кеннеді.

MichaelKors Collection
Chanel
Dolce & Gabbana
LoveShackFancy

Vogue.ua зібрав 15 модних картатих жакетів у візерунок "гусяча лапка".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.