До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвідоміші релігійні образи на балу Met Gala 2018

У Нью-Йорку відбулась одна з найбільш яскравих подій року – бал Інституту костюма Met Gala 2018, червона доріжка якої за ступенем концентрації знаменитостей і обговорення в соціальних мережах давно сперечається з "Оскаром". Цього року бал дав старт виставці "Божественні тіла: мода і католицизм", а це означає, що у гостей було нелегке завдання – вибрати вбрання, пов'язане з релігією. Vogue.ua подивився, які церковні образи в цей вечір були найпопулярнішими.

Папа Римський

Використання образу Папи Римського було передбаченим на Met Gala 2018, адже Ватикан вперше надав з архівів одяг священнослужителів для перегляду за межами своєї території.

Реклама
Папа Римський Франциск

Головним "Папою Римським" балу стала Ріанна – її вбрання з міні-сукні, накидки і папської тіари створив Джон Гальяно, креативний директор Maison Margiela. Також були популярні і варіації на тему повсякденного одягу понтифіка – лаконічні білі сукні вибрали Лівія Ферт і Джордан Данн.

Ріанна
Джордан Данн
Наомі Воттс
Колін і Лівія Ферт
Візантія

Ще одним джерелом натхнення для багатьох гостей стала Візантія – колиска християнської релігії, зовнішнє оздоблення якої характеризується переважанням золотого кольору.

Византійська фреска, друга половина VI ст.

Було його багато і на червоній доріжці. І якщо Сара Джессіка Паркер в розкішному вбранні Dolce&Gabbana навіть прикрасила голову статуеткою Діви Марії, то деякі знаменитості, на зразок Кім Кардаш'ян та Ірини Шейк, обмежилися лише золотим відтінком сукні.

Сара Джессіка Паркер
Cardi B
Ірина Шейк
Монахині

Не залишилися без уваги образи і наряди католицьких черниць – чорно-білі глухі сукні хоч і були в меншості на Met Gala 2018, але від цього ставали особливо помітними.

Кадр з фільму "Історія монахині"

Вибір на користь досить скромного вбрання зробили: режисер Грета Гервіг, модель Андреа Дьякону і актриса Алісія Вікандер.

Грета Гервіг
Андреа Дьякону
Алісія Вікандер
Ангели і демони

Не минула червона доріжка балу Met Gala і без вічного протистояння ангелів і демонів – важливих символів католицизму.

Так, на світлу сторону стала співачка Кеті Перрі в сексуальному вбранні Moschino, а ось протистояли їй диявольські красуні в Saint Laurent: Кейт Мосс, Зої Кравіц та Аня Рубік.

Кеті Перрі
Кейт Мосс
Белла Хадід
Зої Кравіц
Діва Марія

Варіації на тему образу Діви Марії в цей вечір показали Кейт Босуорт і Роузі Гантінгтон-Вайтлі, які обрали вбрання в ніжних бежевих відтінках, з мереживними накидками і відповідними головними уборами, у формі накидки або німба.

Обидва образи створені американськими брендами з довгою історією – сукня Гантінгтон-Уайтлі розроблена в Ralph Lauren, а Кейт Босуорт в Oscar de la Renta.

Роузі Гантінгтон-Вайтлі
Кейт Босуорт
Кардинали

Природно, що не обійшлося в цей вечір і без монолітних червоних суконь, які апелюють до образів католицьких кардиналів.

Жан Жорж Вібер, "Кардинали"

Серед прихильниць цього насиченого відтінку – Ембер Херд, Енн Гетевей і Бі Шаффер.

Бі Шаффер
Енн Гетевей
Ембер Херд

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.