До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все сплетено: рафія в колекціях весна-літо 2020

З приходом тренду на стійкість і екологічність дизайнери експериментують з новими матеріалами у своїх колекціях. Цього літа великим трендом став одяг і аксесуари з рафії — натурального волокна з листя пальмових дерев, які здебільшого ростуть у Західній Африці й на Мадагаскарі. Під час виробництва цього матеріалу жодної пальми не вирубують, а сама рафія вологостійка, гнучка, легка й водночас міцна. Аксесуари та речі із цього матеріалу слугуватимуть не один сезон. Vogue.ua показує, як носити рафію в сезоні весна-літо 2020.

Christian Dior весна-літо 2020
Одяг

Цього літа дизайнери пропонують зробити ставку на речі з рафії. М’яка, практична й натуральна пряжа з пальмового листя не тільки матиме небанальний вигляд на тлі білих бавовняних суконь, а й залишиться в гардеробі на тривалі роки, підтримуючи етичне споживання. У колекції Oscar de la Renta представлені ніжні образи з рафії, у яких можна буде блиснути на відпочинку, а Christian Dior пропонують одягати спідниці з пальмового листя для міського дрес-коду, поєднуючи їх з базовими сорочками. Тим часом Dolce & Gabbana презентували строгий і елегантний костюм, а Simone Rocha прикрасили напівпрозору легку сукню оздобленням з рафії.

Реклама
Oscar de la Renta весна-літо 2020
Christian Dior весна-літо 2020
Dolce & Gabbana весна-літо 2020
Simone Rocha весна-літо 2020
Сумки

Плетені сумки з рафії — найзвичніший літній тренд, вони не ріжуть око як сукні або спідниці з пальмового листя й легко сприймаються в будь-якому місці світу. Такі моделі дуже подібні до сумок з ротанга, соломи або бамбука, але є все ж невеликі відмінності. Так, сумки з рафії легкі, гнучкі й практичні, а це означає, що вони не пошкоджуються під час перевезення у валізах. З року в рік дизайнери вдаються до цього матеріалу, який у всіх асоціюється з літнім теплом і запахом океану. У новому сезоні весна-літо 2020 Givenchy пропонують придбати об’ємні клатчі із рафії, JW Anderson — сумку-кошик замість тоута, Stella McCartney роблять ставку на круглий варіант, а Valentino показують, як доповнити квітчасту сукню практичною крос-боді сумкою з пальмового листя.

Givenchy весна-літо 2020
Stella McCartney весна-літо 2020
JW Anderson весна-літо 2020
Valentino весна-літо 2020
Капелюхи

Крислаті капелюхи, панами, козирки, кепки й "федори" з рафії — головний тренд літа 2020. Вони не тільки незамінні в курортному гардеробі, але й можуть бути використані в повсякденних міських образах. Так, Prada вподобали кепки з рафії, поєднавши золоту шкіру з пісочним відтінком пальмового листя, а Christain Dior показали капелюхи-федори в драматичному чорному відтінку пряжі. Інші дизайнери запропонували цікаві літні крислаті капелюхи — Oscar de la Renta створили ажурні моделі для відпочинку біля моря, а Koche представили капелюхи з необробленими краями й інкрустовані кристалами для вечірок біля басейну.

Oscar de la Renta весна-літо 2020
Prada весна-літо 2020
Koche весна-літо 2020
Christain Dior весна-літо 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.