До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Про що свідчить повернення вечірніх рукавичок на модну арену

Вечірні рукавички — головний драматичний аксесуар 2021 року. Сьогодні йтиметься саме про оперні рукавички — вище ліктя, гладкі, що подібні до другої шкіри й відсилають до старого гламуру. Модель Імані Рендольф з Нью-Йорка спробувала такий трюк, і він швидко зробив її образ ще чарівнішим. Трикотажна мінісукня в рубчик на тонких шлейках і в тон до неї довгі рукавички від Heaven by Marc Jacobs — легко та вишукано.

Минулий рік очевидно був хвилиною слави для латексних рукавичок. Але шовкові моделі, які заполонили TikTok, безумовно, не належать до засобів індивідуального захисту. Ба більше, вони досить непрактичні — до такої міри, що навряд чи мають бути у всіх соціальних мережах, оскільки в них ви не зможете користуватися телефоном або будь-яким іншим пристроєм із сенсорним екраном. Повернення до оперних рукавичок — це своєрідний бунт. У пандемійну епоху, коли гламур неминуче відійшов на другий план, це передусім надія на світле майбутнє.

Реклама
Peter Do, осінь-зима 2021/2022

З глобальною вакцинацією перспектива повернення до світських заходів у реальному світі, не віртуальному, стає дедалі чіткішою. Тому оперні рукавички — як, наприклад, витвори молодого лейбла Lauren Perrin — гарантують, що все інше вдягнене вбрання миттєво стане гламурним. Навіть якщо зовсім нікуди піти. "Вечірні рукавички для мене — це щось на кшталт Джекі Кеннеді, — заявив номінант на премію LVMH 2021 року Коннер Івс. — Якби жінки знову стали носити оперні рукавички, я б знепритомнів від захвату". Івс має рацію в тому, що такий трюк умисне не відповідає часу, у якому ми живемо. У колекції осінь-зима 2021 року дизайнер продемонстрував свою знамениту "сукню-яйце", стилізовану з білими атласними вечірніми рукавичками (запозиченими в бабусі друга), тому що вони дають можливість переосмислити застарілі погляди.

Conner Ives, осінь-зима 2021/2022
Prabal Gurung, осінь-зима 2021/2022

Той факт, що колись відмітна ознака старого Голлівуду й виняткова прерогатива дебютанток повернулися в новому прочитанні, яке руйнує раніше вкорінені соціальні норми, не випадковий. Ми носитимемо їх зі штанами кльош (як в осінньо-зимовій колекції Balenciaga), яскравою повсякденною сукнею (як в Ellery) і міні кольору фуксії в дусі Prabal Gurung — тому що правила дрес-коду тепер визначаємо тільки ми.

Текст: Julia Hobbs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.