До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні шовкові хустки від українських брендів

Вже цієї неділі, 24 квітня православні українці відзначатимуть найсвітліше свято в році — Великдень. Цього дня не обійтися без гарної шовкової хустки, якою можна покрити голову в церкві, а після свята використати її як модний елемент образу. У колекціях українських брендів представлені десятки цікавих шовкових хусток із церковними орнаментами, флористичними візерунками чи українською символікою. Vogue.ua зібрав найбажаніші шовкові хустки, без яких вам не обійтися цієї весни.

Gunia Project

Попри війну, український бренд Gunia Project випустив великодню колекцію, яку шанувальники марки чекають щороку. До колекції, наповненої сімейним теплом, затишком та українськими традиціями, окрім керамічних тарілок, чайників, свічок, зайців і чашок увійшли дві шовкові хустки. Одна з хусток прикрашена зображенням Марії, матері Ісуса з ікони на склі Карпатського регіону, а друга — малюнками немовляти Ісуса та Івана Хрестителя.

Реклама
Lady Di Atelie

Український бренд зі Львова Lady Di Atelier, у якому працюють люди з інвалідністю та "сонячні діти", які малюють картини олійними фарбами, випускає оригінальні шовкові хустки з цими зображеннями. Кожна хустина має свого автора з особливою історією. Хустку з церковними мотивами та зображенням мапи України в національних кольорах нашого прапора створила пані, що має вади слуху, а серію хусток з абстрактними квітами намалювала дівчина із синдромом Дауна. Хустки бренду чудово пасуватимуть як до весняних суконь, так і до джинсів із жакетами.

Shpalta

Український бренд Shpalta виробляє оригінальні шовкові хустки, прикрашені зображенням історичних пам’яток Украіни та патріотичною символікою. У колекції бренду можна знайти хустки в блакитних і жовтих кольорах із зображенням птахів, що є символом надії і миру, хустки з гербом України та кольорові аксесуари з квітами. Нещодавно Shpalta випустив патріотичну хустку в колаборації з брендом Morgental, що декорована малюнком голубки миру та словами "Ukraine is the capital of dignity and freedom" ("Україна — столиця гідності і свободи").

OLIZ

Після вторгнення росії в Україну команда Інституту Pantone підтримала український народ та надала увагу двом кольорам нашого прапора: блакитному й жовтому. Фахівці назвали відтінки freedom blue ("вільний синій") та energizing yellow ("бадьорий жовтий"). Нині ці кольори є найбажанішими відтінками 2022 року в усьому світі. Пропонуємо вибирати шовкові хустки бренду OLIZ: аксесуар із зображенням соняшників, хустку з польовим розсипом або двоколірний варіант у відтінках національного прапора України.

KHUSTYNA

Шовкові хустки українського бренду KHUSTYNA з авторськими принтами ви можете носити кількома способами: пов’язати на шиї, як полюбляла Грейс Келлі, або на голові в "а ля бабуся"-style за прикладом Одрі Гепберн, або прикрасити зап’ясток чи сумку. В колекції бренду представлені яскраві хустки з геометричними орнаментами, які точно сподобаються модницям. Важливо, що марка передає частину коштів надійним благодійним організаціям на допомогу народові України та на підтримку ЗСУ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.