До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2018: зв'язок модних силуетів і літургійного вбрання

Цього року гості балу "Божественні тіла: мода і католицизм" перенесуться в монотеїстичний світ. У той час, як любителі модного одягу поклоняються вівтарям різних дизайнерів, католики зосереджені на служінні одному Богу. Проте, ці дві життєві сфери відмінно кооперують одна з одною.

Dolce&Gabbana осінь-зима 2013/2014

Візуальна розповідь є важливою частиною католицизму. Вона керувала процесом створення місць богослужіння та дизайну літургійного одягу. Подібно соборам та іконам, ці вбрання призначені для спілкування зі "глядачем". Кожна тканина, колір і декоративний мотив розповідають нам про людину, одягненому в той чи інший елемент одягу, а саме, про її ставлення до Бога і статус в церкві.

Реклама
Jean Paul Gaultier весна-літо 2007

Вбрання богослужителів надихали дизайнерів протягом десятиліть, хоча, часто, символізм був відділений від силуетів. Сьогодні не потрібно бути кардиналом, щоб носити червоний кейп від Valentino, або одягати білу сукню тільки для того, щоб причаститися. Vogue.ua зібрав приклади екклезіастічних вбрань, які були переосмислені дизайнерами для мирян.

<b>литургия</b>

За матеріалами: Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.