До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі маленькі чорні сукні весна-літо 2021

Маленька чорна сукня — класичний і позачасовий образ, що є в гардеробі кожної дівчини. Появою цієї універсальної сукні ми зобов’язані француженці Габрієль Шанель, яка створила її майже 100 років тому для незалежних і сильних жінок. Тоді елегантна чорна сукня з чорного крепу мала скромний силует і довгі рукави. Попри консерватизм сукні, для того часу це був справжній прорив у світі моди. За цей час маленька чорна сукня трансформувалася сотні разів і тепер майже не схожа на первинну модель, випущену 1926 року, проте як і раніше актуальна. Пропонуємо переглянути найкращі чорні мінісукні в колекціях брендів весна-літо 2021.

Carolina Herrera

Нині маленька чорна сукня вже не є елементом лише вечірнього дрес-коду. Її сміливо можна вдягнути на роботу, бранч із подругами або побачення — усе залежить тільки від фасону й матеріалу сукні. Зокрема, строга сукня прямого крою Saint Laurent ідеально впишеться в діловий гардероб, а романтичний варіант з відкритими плечима Chanel, виготовлений у техніці кроше, згодиться для побачення. Збираючись потанцювати, вибирайте маленьку чорну сукню Mugler, у якій можна буде почуватися королевою вечірки, а ось елегантне міні з глибоким декольте й великим бантом на талії з колекції Carolina Herrera — ідеальний варіант для врочистої події.

Реклама
Chanel
Saint Laurent
Mugler

Свого часу маленька чорна сукня була улюбленим елементом гардероба багатьох відомих дівчат, серед яких Грейс Келлі, Одрі Гепберн і принцеса Діана. Остання особливо запам’яталася своїм сміливим виходом після розлучення з принцом Чарльзом — леді Ді вдягнула оксамитове міні з відкритими плечима Christina Stambolian, що суперечить усім канонам королівського дрес-коду. Згодом це вбрання ввійшло в історію як "мстива сукня" і стало прикладом того, який вигляд мусить мати жінка після розлучення з чоловіком. Тепер не важко знайти нові інтерпретації маленьких чорних суконь, як у принцеси Діани. Наприклад, чорна сукня-бюстьє Alexandre Vauthier або напівпрозоре міні Alberta Ferretti.

Valentino
Alberta Ferretti
David Koma

Сама назва "маленька чорна сукня" не має нічого спільного з розміром виробу. Передусім це багатофункціональна сукня: вона римується як з балетками, так і з лодочками, є перехідним елементом між денним і вечірнім вбранням, а також завжди робить стрункішою фігуру власниці. Нині можна натрапити на всілякі варіації чорних мінісуконь — від спортивних моделей з нальотом блиску David Koma до варіантів у вікторіанському стилі Khaite. Вибір за вами.

Brandon Maxwell
Khaite
Alexandre Vauthier

Vogue.ua зібрав 10 маленьких чорних суконь, що актуальні цього літа.

<b>мчп 21</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.