До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно підібрати ідеальне бра

Незалежно від того, носите ви бюстгальтер щодня чи ні, правильно підбирати розмір потрібно вміти. Бо коли гарне бра буде абсолютно непомітним, погане може зіпсувати вам день ​​або просто зруйнувати плани на вечір.

Vogue, 1963 рік

"Часто люди носять тільки два бюстгальтери, попри те, що в їхньому гардеробі можна знайти від 10 до 20 штук", — говорить Келлі Данмор, головна стилістка британського бренду спідньої білизни Rigby & Peller. Звісно, вибір бра варіюється залежно від одягу, пори року, а також від того, як груди розвиваються й змінюються за розміром. То як же підібрати ідеальний бюстгальтер? Ми зібрали все, що потрібно зробити, щоб вибрати правильний розмір з першого разу.

Реклама
Із чого почати

Багато хто помиляється, вважаючи, що розмір бюстгальтера навряд чи змінився з моменту останнього вимірювання. На додаток до впливу віку й способу життя, розмір також може варіюватися й залежно від самого бра. Звісно, він змінюється від бренду до бренду, але є два основні вимірювання, які можуть допомогти: обхват під грудьми й розмір чашки. Є безліч онлайн-калькуляторів, які зроблять це за вас, але якщо ви хочете бути певними, переходьте до наступного методу.

Як виміряти розмір бюстгальтера

Встаньте прямо, не вдягаючи бра, і виміряйте обхват спини й бюста там, де зазвичай сидить бюстгальтер, використовуючи сантиметр. Переконайтеся, що він не перекручений і прилягає досить щільно, але водночас не перетискує.

Як виміряти розмір чашки

Потрібно виміряти обхват грудей за випнутими місцями, а потім від цього значення відняти обхват під грудьми. Різниця й означає розмір вашої чашки: 10-11 см = 0; 12-13 см = 1; 14-15 см = 2; 16-17 см = 3; 18-19 см = 4; 20-21 см = 5; 22-23 см = 6. Потрібному розмірові відповідає буква латинського алфавіту: 0 = AA; 1 = A; 2 = B; 3 = C; 4 = D; 5 = DD; 6 = F; 7 = FF; 8 = G.

Як зрозуміти, що бра підібрано правильно?

"Після того, як повністю припасуєте бра, ви не маєте відчувати, ніби на вас щось вдягнуто", — пояснює Марія Фантегроссі, віцепрезидентка з мерчендайзингу й дизайну бренду спідньої білизни Wacoal. Якщо ви дивитеся на себе в дзеркало, груди мають бути посередині між плечима й ліктями. Найкращий спосіб оцінити правильність розміру — вдягти улюблену обтислу футболку. "Якщо ви бачите будь-які лінії або випнуту шкіру, розмір підібрано неправильно", — коментує Емілі Мораес, постійна експертка Harvey Nichols.

Наомі Кемпбелл на показі Victoria's Secret, 1998 рік, Нью-Йорк
Як я зрозумію, що пояс бра сидить досить щільно?

Пояс бюстгальтера забезпечує 80 % підтримки, тому якщо він занадто вільний, то не триматиме груди в ідеальному стані. Він має щільно прилягати до тіла. "Розмір підібрано правильно, якщо ви можете вмістити три пальці ззаду бра й два по всьому периметру", — пояснює Данмор.

Чому бретельки бюстгальтера й далі спадають?

"У вас має бути можливість ковзати одним пальцем під шлейкою, але не піднімати її", — зауважує Фантегроссі. Припасуйте їх і перевіряйте щотри-щочотири рази, як вдягаєте цей бюстгальтер, і завжди після прання. Якщо виявите, що постійно поправляєте шлейки, перегляньте розмір.

Якщо бюстгальтер залишає сліди на шкірі, він занадто тісний?

Ні. Це свідчить про те, що треба збільшити ширину пояса, щоб запобігти цьому.

Перемичка: чи має вона щільно прилягати до тіла?

Перемичка — центральна частина бюстгальтера, що з’єднує дві чашки. В ідеалі вона має сидіти якомога щільніше до грудини. Якщо це не так, спробуйте зменшити розмір однієї чашки. Як альтернативу спробуйте бра з глибоким вирізом, перемичка якого зазвичай вужча.

Енні Леннокс, 1987 рік
Які бюстгальтери пасуватимуть до моїх форм?

Як і в разі з будь-яким іншим предметом одягу, деякі бра краще підходять під наші індивідуальні форми. Той, хто має пишніший бюст, може віддати перевагу бра-балконетам, які зазвичай з товстішими бретельками й підтримувальною кісточкою. А кому потрібен менший розмір, може звернути увагу на форму бралета.

Чому крамниці не продають мій розмір?

Після застосування цих рекомендацій, може з’ясуватися, що ви насправді маєте інший розмір бюстгальтера, що не такий поширений, як старий. На щастя, підвищена поінформованість про правильність вимірювання сприяє збільшенню виробництва бюстгальтерів з меншим обхватом спини й більшими чашками, наприклад.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.