До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 порад як правильно носити джинси з високою талією

Дотримуйте кількох простих правил, завдяки яким джинси з високою талією завжди підкреслюватимуть переваги фігури.

Как носить джинсы с высокой талией и белой рубашкойPhoto: © Streetstyleograph

Джинси з високою талією посіли почесне місце в наших шафах. Чи то mom jeans, розкльошені й звужені варіації, чи то бойфренди, їхня висока талія робить образ привабливим і дає змогу створювати вдалі комбінації з футболками, блузами й заправленими сорочками. А правильно підібрані джинси можуть мати вирішальне значення.

Реклама

Однак, як це завше буває, є ризик зробити стилістичну помилку. Від вибору правильного розміру до вдалої посадки — ось основні правила, яких варто дотримувати, щоб носити джинси з високою талією стильно й з комфортом.

Как носить джинсы на высокой посадке прямого кроя?Photo: Getty Images
Не надто широко й не надто вузько

Один з ключових моментів у виборі джинсів з високою талією — правильно підібрана посадка: джинси не мають бути занадто просторими або прилягати надто щільно. Якщо в зоні талії джинси будуть завеликими, то ви не зможете це контролювати й, найімовірніше, не носитимете їх; якщо джинси виявляться занадто вузькими, то це завдаватиме дискомфорту й ви теж не станете їх носити. Звісно, розмір може варіюватися залежно від бренду, тому добре зіставте свої параметри з розмірною сіткою брендів, джинси яких вибираєте.

Щільно, але в міру

Цей пункт пов’язаний з попереднім. Оскільки джинси з високою талією фіксуються на талії, то зважте, який вигляд вони мають у зоні змійки: важливо, щоб джинси не прилягали занадто щільно, адже верхня частина тіла стає помітнішою в таких джинсах.

Просторные джинсы mom fit на высокой талииPhoto: Getty Images
Без просторих топів

Якщо ви збираєтеся заправити в джинси блузку, сорочку або футболку, то постарайтеся не заправляти занадто багато тканини, оскільки утворюються неакуратні складки в зоні талії, які вирізнятимуться негарним рельєфом. Вибирайте не дуже довгі сорочки й топи, щоб заправлені частини були менш помітними.

Не надто коротко

Загалом це стосується всіх типів штанів. Але з огляду на те, що джинси з високою талією візуально роблять нас вищими, а довжина до кісточок також працює на нашу користь, то й вибирати її потрібно відповідально. Річ у тім, що коли довжина джинсів з високою талією буде коротшою, ніж потрібно, то візуальний ефект буде зворотним, а образ вийде смішним і незграбним.

Покажіть талію

Головний посил джинсів з високою талією — якраз підкреслювати вашу талію. З блузою або довгими топами, які приховують її, джинси втрачають сенс. Тому використовуйте можливість похвалитися талією й заправляйте в джинси блузи та футболки або вдягайте вкорочені топи.

Джинсы с резинкой на талии свободного крояPhoto: Getty Images
Вибирайте легку тканину

Ми схильні уникати джинсів з високою талією, тому що думаємо, що вони будуть занадто вузькими й незручними. Один зі способів запобігти проблемі — вибирати моделі з легкої тканини. Під час шопінгу вивчайте етикетки стосовно складу виробу. Шукайте еластичний денім, стрейч або комбінації з бавовною. Якщо вам потрібно більше комфорту, вибирайте джинси з гумкою на талії й просторими штанинами — вони нині теж актуальні.

Текст: Fernanda Pérez Sánchez

За матеріалами vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.