До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні силуети сезону весна-літо 2021

Ця весна стала для нас по-справжньому довгоочікуваною — після задовгої карантинної зими якось по-особливому хочеться краси й оновлення. Почати пропонуємо з розгляду найактуальніших силуетів сезону, які для нас художник-ілюстратор Олександр Барболін оформив у самобутні колажі й заразом розповів про джерела їхнього натхнення. Обережно, після прочитання кожен з них захочеться видрукувати й повісити на стіну.

"Цього разу переді мною було завдання створити колаж на „задану тему", де центральне значення відіграє модель, що уособлює собою той чи інший тренд. Фото ми вибирали з показів, а оскільки вони в анфас, мені бракувало звичної для моїх робіт динаміки. Тому я вирішив пограти з фоном і перемістити моделей у сюрреалістичний простір, — розповідає Олександр Барболін. — Я відмовився читати огляди до колекцій, щоб не акцентувати свою увагу на натхненні дизайнерів і темі колекції, а зосередитися на власних асоціаціях і паралелях, які виникають, коли дивишся вже на готовий образ".

Реклама
Об’ємні рукави

Романтизм минулого став для багатьох брендів своєрідною втечею від проблем сьогодення, через що в колекціях сезону весна-літо 2021 зчитується чимало референсів з убрань минулих століть. Одним з улюблених елементів дизайнерів стали пишні рукави, які сьогодні абсолютно природно поєднуються з денімом і кросівками.

Emilia Wickstead

"Такі багатошарові відкладні коміри нагадали про портрети XVII століття і про те, яка мода циклічна. Від стритстайлу ми знову повернулися до жіночних форм і силуетів", — розповідає про своє натхнення художник.

Сукня + штани

Дизайнери й далі грають із багатошаровістю. І якщо холодної пори року ми вчилися нашаровувати один на одного жакети й різні типи верхнього одягу, то з настанням весни хочеться полегшити ці складні комбінації. Рішенням тут стали штани із сукнями, які в парі мають не гірший вигляд, ніж класична двійка, але водночас ще не встигли надокучити.

Acne Studios

"Цей богемний образ нагадав про одне з моїх улюблених міст — Рим. Літо, квітучий парк „Вілла Боргеза", масивні ланцюги, що огороджують пам’ятники, просякнуті історією й залиті сонцем вулиці", — доповнює Олександр.

Кроп-топи

Тема тілесності й вибудовування стосунків з власним тілом стала однією з ключових у сезоні весна-літо 2021, а модні бренди надали чимало уваги елементом одягу, які безпосередньо торкаються нашої шкіри, оголюють її. Завдяки цьому одним з головних повернень сезону стали кроп-топи, що мають ідеальний вигляд зі штанами з високою талією.

Jacquemus

"Мабуть, мій улюблений образ — Jacquemus. З пшеничних полів я переніс модель у стилізовані африканські джунглі, а її тінь перетворилася на чорну пантеру".

Вирізи

Додати трохи провокації навіть у найсуворіший образ ніколи не завадить. Зробити це можна за допомогою розрізів, які можуть бути як хаотичними мініатюрними прорізами, так і відкривати плече або зону діафрагми.

Prada

"Я захоплююся колекціями Міуччі, якій від сезону до сезону вдається цитувати саму себе й водночас створювати щось нове. Один з її головних прийомів — поєднувати непоєднуване, як, наприклад, у цьому образі — пояс із тактильною пряжкою й шовкову мідіспідницю. Я вирішив піти за таким самим принципом і вмістив образ Prada в тераріум з рожевими удавами".

Корсети

Якщо приблизно сто років тому жінки масово позбувалися корсетів, що обмежували їхні рухи, то сьогодні ми спостерігаємо їхнє повернення на модний подіум у ролі декоративного й ефектного елемента. До речі, у пошукових мережах запити про корсети зросли після виходу на екрани серіалу "Бріджертони" і цієї весни вони точно будуть всюди.

Philosophy

"На думку Лоренцо Серафіні, креативного директора Philosophy, весна — ідеальний період для гумових чобіт. І з ним складно сперечатися. Сніг тане, річки виходять із берегів, всюди калюжі й дзюркотливі струмки. Паралельно я задумався про те, як змінюється клімат на нашій планеті і як змінюється погода від весни до весни. Як символ глобального потепління на колажі з’явився полярний білий ведмедик".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.