До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими тренчами весна-літо 2021

Тренч — найпотрібніший весняний верхній одяг. У період міжсезоння, коли температурний режим ще остаточно не стабілізувався, найпевнішим рішенням буде вдягнути плащ з габардину, який захистить від вітру й вологи, а також слугуватиме модним елементом в образі. Нового сезону дизайнери пропонують вибирати не тільки класичні бежеві тренчі, але і яскраві моделі відтінків жовтого, блакитного й зеленого кольорів. Також можна придивитися до шкіряних плащів, комбінованих тренчкотів, варіантів маскулінного крою, укорочених моделей і тренчів з об’ємними рукавами. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими тренчами весна-літо 2021.

Burberry
Вільний крій

Розслаблені силуети й невимушені форми найпопулярніші серед модних трендів сезону весна-літо 2021. Дизайнери пропонують вибирати брючні костюми вільного крою, широкі джинси, маскулінні сорочки, комфортний весняний трикотаж і тренчі, що не обмежують рухів. Louis Vuitton показали серію тренчів вільного крою — від яскраво-блакитного варіанта до бежевого й вугільного відтінків, Prada запропонували спортивну модель на змійці, а Michael Kors Collection — бежевий тренч А-силуету.

Реклама
Louis Vuitton
Prada
Michael Kors Collection
Мікс тканин і фактур

Комбіновані тренчі, що складаються з тканин різної щільності, відтінків і фактур — модний тренд цього сезону. Дизайнери пропонують робити ставку на моделі з кількох відтінків габардину, зі вставками шкіри, деніму або інших матеріалів. Burberry переосмислили їхній фірмовий тренчкот і запропонували сучасний варіант з ушивною джинсовою жилеткою, Rokh додали до об’ємного тренча з габардину вставки з плісованого шифону, граючи на контрасті щільності матеріалів. Тим часом Paco Rabbane продемонстрували елегантний варіант з PVC-деталями.

Burberry
Rokh
Paco Rabbane
Об’ємні рукави

Об’ємні плечі й рукави, що відсилають до естетики 1980-х, і далі полонять серця дизайнерів. Цього сезону весна-літо 2021 бренди не тільки показали блузи, топи, сукні й жакети зі збільшеною плечовою лінією, а й прикрасили тренчі романтичними об’ємними рукавами. Найпрактичніший варіант показали Altuzarra, тим часом Alexander McQueen і Rokh зробили ставку на екстравагантні рішення для сміливих дівчат.

Altuzarra

Alexander McQueen
Rokh
Шкіряні

Шкіряний тренч — той самий варіант практичного верхнього одягу, який можна носити вже тепер. Через щільність матеріалу такі плащі згодяться в березні й на початку квітня, а також їх можна сміливо вдягати прохолодного травневого вечора. Дизайнери не перестають освідчуватися в любові шкіряним тренчам, пропонуючи як класичні колірні рішення, так і сміливі весняні відтінки. Jil Sander показали чорний плащ з плетеним ременем, який чудово римуватиметься як із широкими штанами, так і строгими сукнями. Burberry зробили ставку на синій лакований варіант, а Boss запропонували модель вільного крою пастельного м’ятного кольору, який особливо популярний цієї весни.

Jil Sander
Boss
Burberry
Вічна класика

Серед всіляких моделей сучасних тренчів дизайнери не забули про класичні й позачасові варіанти. Елегантні тренчі пісочної колірної гами на взірець водонепроникного макінтоша 1820-х як і раніше актуальні цієї весни. Багато які модниці віддають перевагу саме перевіреній роками класиці, яку цього сезону можна знайти в колекціях Zadig & Voltaire, Proenza Schouler, Мах Mara і Victoria Beckham.

Zadig & Voltaire
Proenza Schouler
Maх Mara
Яскравість на максимум

Навесні особливо хочеться наповнити свій гардероб яскравими колірними поєднаннями й приміряти нові відтінки, які взимку складно було собі дозволити. Замість класичних бежевих і сірих тренчкотів пропонуємо придивитися до життєрадісних відтінків помаранчевого, жовтого, зеленого, фіолетового або блакитного, які до того ж прекрасно римуватимуться з квітчастими сукнями. Найгарніші тренчі соковитої колірної гами можна знайти в колекціях Victoria Beckham, Louis Vuitton, Burberry і Jil Sander.

Victoria Beckham
Louis Vuitton
Jil Sander
Мінітренчі

Ближче до кінця квітня, коли вже остаточно потеплішає, можна буде красуватися в ультракоротких тренчах або асиметричних плащах без остраху застудитися. У колекції Sacai представлений мініваріант з пісочного габардину, подібний до вкороченого кейпа. Тим часом Burberry і Alexander Mcqueen пропонують білосніжні асиметричні тренчі (довгі ззаду, але короткі спереду).

Sacai
Burberry
Alexander Mcqueen

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.