До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими принтами сезону весна-літо 2021

Яскраві візерунки й фантазійні принти — прерогатива весняно-літнього сезону. Після задовгих карантинних обмежень вбиратися яскраво неабияк кортить усім. У пригоді стають флористичний принт і абстракція, мрії про океан і смужки, повсякчас актуальні картатий і гороховий візерунки, а також мотиви на взірець шикарно розписаних шовкових хусток. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими принтами сезону весна-літо 2021.

Абстракція

Мода й мистецтво завжди йдуть поруч, а дизайнери часто надихаються різними предметами живопису. Сезон весна-літо 2021 не став винятком: свою любов до сучасного мистецтва абстракціонізму продемонстрували Acne Studios і Prada, а також Christopher Kane, які зняли лукбук колекції на тлі картин, співзвучних візерункам на одязі.

Реклама
Acne Studios
Prada
Christopher Kane
Океан

Тема свободи наскрізною ниткою проходить крізь усі колекції весняно-літнього сезону. Скучивши за подорожами, дизайнери з надією дивляться в майбутнє та презентують своє прочитання мальовничого океану: корали, морські зірки й мушлі, розшиті блискучими каменями й лелітками, великі хвилі, рибки й русалки — надихнутися на сміливий образ допоможуть колекції Versace, Lanvin і Burberry.

Versace
Burberry
Lanvin
Смуги

Однією з головних must покупок сезону стане смугастий принт: всілякі смужки заполонили подіуми й стали очевидними лідерами модних перегонів. Асиметрична й хаотична, як у колекції Louis Vuitton, багатобарвна, як у Michael Kors Collection, або широка горизонтальна, що відсилає до моряків, як у Miu Miu, — вибір за вами.

Louis Vuitton
Miu Miu
Michael Kors Collection
Флористичний принт

Квітчастий принт навесні — аж ніяк не банально. Навпаки — він про крихкість і нові починання, так потрібні в еру глобальної пандемії. Нового сезону дизайнери пропонують всілякі варіанти: від дрібних, польових, як в Erdem, до великих, майже картинних замальовок, як у Dior, і акварельних, як в Emporio Armani. Instagram-зірки, наприклад, вже встигли приміряти "мультяшні" квіти, які швидко стали модною знахідкою цієї весни.

Eredm
Dior
Emporio Armani
Polka dot

Романтичний і трохи наївний, горошок — незамінний принт на всі часи. Цього сезону дизайнери радять робити ставку на класику: великокаліберний чорно-білий візерунок, як у колекціях Prada, Celine і Balenciaga, стане чудовою базою для ненудних образів.

Balenciaga
Prada
Celine
Шовкова хустка

Новинкою сезону справедливо можна вважати візерунок, що імітує розкішний розпис шовкових хусток. Такі варіанти представили Tory Burch, Versace і Dior. Головний акцент тут — на змішуванні кольорів і відтінків. Прикрасити сірі будні дизайнери пропонують ансамблями насичених зеленого, червоного й помаранчевого або небесно-блакитного, жовтого й лілового.

Tory Burch
Versace
Dior
Tie dye

Про велику любов дизайнерів до принту tie dye свідчить його щосезонна провідна позиція в списку головних трендів. Цієї весни він також залишиться в наших гардеробах: водолазки, парки, спідниці й навіть сумки радимо міксувати з одягом нейтральних відтінків або, надихнувшись показом Dior, грати по-великому й збирати total look.

Sportmax
Dior
Tom Ford

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.