До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими штанами весна-літо 2022

Раніше ми показували вам, які спідниці будуть актуальні в прийдешньому весняно-літньому сезоні, а тепер настала черга розглянути наймодніші штани. Незабаром головні модниці полюватимуть на широкі штани-палацо, варіанти з розрізами на стегнах, моделі з низькою посадкою, натхнені 2000 роками, утилітарні пари зі шкіри, елегантні моделі в смужку й ультрамодні штани bootcut. Для вечірніх виходів дизайнери залишили штани з напівпрозорих матеріалів, а також варіанти, розшиті лелітками, квітчастими візерунками й виготовлені зі струмливого шовку. Vogue.ua зібрав наймодніші штани сезону весна-літо 2022

Peter Do
Шкіра

Шкіряні штани — головний фаворит модниць не тільки взимку, а й з настанням весни. У березні й квітні, коли на вулиці ще не надто спекотно, але вже й не холодно, особливо приємно носити шкіряні штани. Актуальні моделі можуть бути як класичного чорного або бежевого кольору, так і виготовлені в яскравих відтінках, наприклад, канарково-жовтому, як у колекції Jil Sander. Шкіряні штани легко поєднувати з будь-якими речами, адже вони є базовим елементом гардероба. Drome пропонують носити нюдові штани bootcut з таким самим топом на змійці, Amiri поєднують їх з картатою сорочкою, а A.W.A.K.E. Mode пропонують цікаві штани з розрізами з боків, у яких точно можна буде вирізнитися із загальної маси.

Реклама
Drome
Amiri
Jil Sander

A.W.A.K.E. Mode
Низька посадка

Попри небажання знов носити речі з низькою посадкою, тенденції такі, що в цьому сезоні заправляє балом естетика нульових. Тому пропонуємо потроху звикати до нових реалій і пробувати впроваджувати до власного гардероба модні штани, розміщені на стегнах. Один з брендів, який цієї весни особливо наполягає на штанах з низькою талією — Miu Miu. Міучча Прада запропонувала різні колірні варіації штанів з низькою посадкою, які в її стилізації мали дуже привабливий вигляд на моделях. Dolce & Gabbana також надихнулися нульовими роками й показали штани, з-під яких визирали стринги. Тим часом Balmain і Lanvin оспівали спортивні мотиви, прикрасивши штани широкими гумками, лампами та об’ємними кишенями.

Balmain
Lanvin
Miu Miu
Dolce & Gabbana
Штани-палацо

Як кажуть, не нульовими самими. Цього сезону весна-літо 2022 дизайнери оспівали у своїх колекціях елегантні штани-палацо. Завищена талія, широкі штанини, розкльошені взавдовжки, — ось відмітні ознаки цих гарних штанів. Здебільшого штани-палацо бренди пропонують з легких матеріалів, а отже, в них буде комфортно влітку. Ці штани чудово римуються з туфлями, за якими ви напевно встигли скучити. Fendi пропонують носити їх з брючним жакетом на голе тіло, Alexandre Vauthier поєднують із шовковим топом, Giambattista Valli комбінують з твідовим жакетом, а Victoria Beckham пропонують заправляти в них приталений блейзер.

Fendi
Alexandre Vauthier


Giambattista Valli
Victoria Beckham
З вирізами на стегнах

Якщо минулого сезону бренди охоче декорували штани ефектними розрізами внизу виробу, то тепер спокусливі вирізи прикрашають стегна, і в такі штани просто неможливо не закохатися. Balmain показали трикотажні білі й чорні пари з низькою посадкою, оголюючи одну частину стегна, Couregges представили штани-карго з двома симетричними вирізами, Versace прикрасили ефектні салатові штани bootcut невеликим вирізом і пряжкою з фірмовою монограмою, а Drome зробили вибір на користь мінімалістичних приталених штанів.

Balmain

Couregges
Versace
Drome
Смужка

Пам’ятаєте костюми в дрібну смужку, які любили носити зірки в 1990-х? Цей тренд як і раніше з нами, але тепер, крім тонких смужок, у колекціях весна-літо 2022 з’явилися штани із широким принтом. Якщо Allesandra Rich усе ж вирішили дотримуватися класичного строгого варіанта з дрібними смугами, то Schiaparelli вибрали штани в смугастий принт, що відсилає до морського візерунка. Тим часом Tory Burch додали третій відтінок у модні штани із защипами, які матимуть стильний вигляд в офісі з білою сорочкою.

Alessandra Rich
Schiaparelli
Tory Burch
Ошатні

Штани з лелітками й блискучими торочками стали вже візитною карткою дизайнерки Альберти Ферретті. Якщо раніше цей бренд славився своїми струмливими сукнями з шифону, то тепер у лінійці марки з’явилися знакові ошатні штани, які легко комбінувати з базовим верхом у вигляді футболки, топа або жакета. Прикрасити свій гардероб цієї весни можна не тільки блискучою сукнею, а й модними штанами золотого відтінку, як заповідає Том Форд. Якщо ж вам хочеться вдягнути елегантний і водночас зухвалий образ, то вам пряма дорога до Ентоні Ваккарелло, який запропонував чорні атласні штани з високою посадкою, що моделюють нескінченні ноги, поєднувати з оксамитовим топом з глибоким декольте.

Alberta Ferretti
Saint Laurent
Tom Ford
Dolce & Gabbana
Bootcut

Цієї весни будуть у тренді штани bootcut, які вирізняються приталеним кроєм, немов легінси, водночас розширюються вниз від колін. Ці елегантні штани правильно моделюють фігуру й додають кілька сантиметрів зросту, тож мають гарний вигляд на всіх типах фігури. Дизайнери цього сезону буквально закохалися в штани bootcut, пропонуючи моделі з тканин різних фактур і відтінків. Versace показали трикотажні штани, які матимуть гарний вигляд з маскулінним жакетом, Alexandre Vauthier запропонували яскравий синій варіант для сміливих дівчат, The Row прикрасили костюм строгими штанами з вовни, а Couregges зробили ставку на щільний матеріал, незвичайну застібку, а також додали змійки внизу штанів, завдяки яким можна регулювати ширину штанин.

Versace
Alexandre Vauthier
The Row
Couregges
Напівпрозорі

Напівпрозорі фактури — один з наймодніших трендів цього сезону. Ніжний шовк, невагомий тюль, органза, делікатний шифон прикрасили колекції весна-літо 2022. Знаменитості й streetstyle-зірки вже давно полюбили цю тенденцію, демонструючи на червоних доріжках сміливі "голі" вбрання. Та, крім напівпрозорих суконь, у колекціях брендів можна побачити велику кількість "голих" штанів. У Blumarine ви знайдете штани-карго з жовтого шифону, у Balmain — трикотажну модель чорного кольору, у KNWLS — коричневі штани, що повторюють контур фігури, а в Allesandra Rich — в’язану гачком модель, що може замінити туніку під час виходу на пляж.

Blumarine
Balmain
KNWLS
Allesandra Rich

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.