До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні жакети в дрібну смужку, як носили зірки 1990-х

Строгі жакети в дрібну смужку, які особливо любили носити знаменитості й супермоделі в 1990-х, знову опинилися в епіцентрі подій. Дизайнери у своїх колекціях осінь-зима 2021/2022 звернулися до естетики минулих років і вирішили відновити тенденцію на смугасті жакети. На подіумах з’явилися темно-сині блейзери чоловічого крою в строгу смужку, приталені сірі варіанти й коричневі жакети вільного силуету, які оцінили б Наомі Кембелл, Ембер Валлетта, Лінда Євангеліста та Джулія Робертс.

Джулія Робертс, Лінда Євангеліста, Наомі Кемпбелл

Моді властива циклічність. Саме тому тренди минулих років з періодичністю у 20—30 років повертаються на модні подіуми, а потім потрапляють до списків бажань streetstyle-зірок і знаменитостей. Так сталося і з діловими жакетами в дрібну смужку. Цієї осені дизайнери переосмислили знакову модель 1990-х, надавши їй сучасного прочитання. Sportmax запропонували вузький жакет з об’ємними плечима в темно-синьому відтінку, Nehera показали блейзер у строгу смужку в сірому відтінку, а Moschino майже повторили образ Джулії Робертс на церемонії вручення нагород премії "Золотий глобус" у 1991 році.

Реклама
Sportmax
Moschino
Etro

Деякі бренди вирішили відійти від темно-синіх смугастих блейзерів, зробивши ставку на сірі й бежеві відтінки. Наприклад, Etro продемонстрували костюм-трійку відтінку мокрого піску, що складається зі штанів-бананів, укороченої жилетки й вільного блейзера. Brunello Cucinelli показали світло-сірий ансамбль, який можна вдягати на щодень у парі з черевиками-челсі на масивній підошві, а Michael Kors Collection освідчився в любові вечірньому варіанту в смужку. Дизайнер вирішив потішити своїх шанувальниць сірим приталеним блейзером з люрексовою ниткою, який задля різноманіття можна заправити у вільні штани.

Michael Kors Collection
Brunello Cucinelli
Nehera

Vogue.ua зібрав 10 модних жакетів у дрібну смужку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.